Locale Steunactie

LOKALE STEUNACTIE


Elke dag rekent 1 op 5 Vlamingen op de hulp van het Rode Kruis

Eeklo - Sint-Laureins, 2 september 2019 – Vandaag gaat de Lokale Steunactie van start. Een campagne van Rode Kruis Eeklo – Sint-Laureins. Elke euro gaat rechtstreeks naar hulp in de buurt. Denk maar aan eerstehulpcursussen, medisch materiaal of vakantiekampen voor maatschappelijk kwetsbare kinderen.
Elke dag gebeurt er wel iets waardoor mensen in jouw buurt dringend hulp of steun nodig hebben. De Rode Kruisvrijwilligers staan dag en nacht klaar, maar inzet en enthousiasme alleen zijn niet voldoende. Om snel en efficiënt te kunnen helpen hebben zij de juiste hulpmaterialen. En dat kost geld.
Daarom ontvangen inwoners van Eeklo en Sint-Laureins binnenkort een brief waarin de vrijwilligers van Rode Kruis Eeklo – Sint-Laureinsvragen om steun, zodat zij elke dag mensen in nood kunnen helpen.

Meer dan 13.000 vrijwilligers

Rode Kruis-Vlaanderen telt ondertussen meer dan 13.000 goed opgeleide Rode Kruisvrijwilligers. Ze helpen op evenementen, en staan paraat bij rampen. Daarbovenop geven ze ieder jaar eerstehulpopleidingen en organiseren ze sociale activiteiten voor maatschappelijk kwetsbare mensen. De kans dat je ooit het Rode Kruis eens nodig hebt, is dus bijzonder groot. Je bent ze vast ergens tegengekomen afgelopen zomer op één van de vele evenementen en activiteiten waar ze klaar stonden om te helpen.
Mensen in de buurt rekenen op jou

Jouw steun gaat volledig naar de hulp die lokale Rode Kruisvrijwilligers bieden.

Mensen in nood help je niet alleen, daar heb je vrijwilligers én schenkers voor nodig. Jij kan het verschil maken in jouw buurt/ Eeklo en Sint-Laureins!
 

Ontdek wat we in jouw buurt doen op www.rodekruis.be/injouwbuurt