Uitleendienst

Een kruk na een breuk, een rolstoel na een val of een ziekenbed voor verzorging thuis…

Een tijdelijk ongemak vraagt om een tijdelijke oplossing Bij een uitleenpunt van het Rode Kruis vind je wat je zoekt. Op meer dan 180 plaatsen in Vlaanderen kun je bij een uitleenconsulent van het Rode Kruis terecht om hulpmiddelen te lenen. Je krijgt er ook handige gebruikerstips.


Welke hulpmiddelen kun je uitlenen bij het Rode kruis?

Het Rode Kruis heeft meer dan 180 uitleenpunten voor hulpmiddelen in Vlaanderen. Je vindt er vast één in je buurt. Elk uitleenpunt beschikt over een basisaanbod. Sommigen hebben een uitgebreider gamma.


Bij ons in Rode Kruis-Eeklo-Sint-Laureins kun je volgende hulpmiddelen uitlenen:

 

Als we het materiaal dat je zoekt niet in voorraad hebben, nemen we contact op met een naburig uitleenpunt zodat we je het gewenste hulpmiddel toch kunnen bezorgen.

We ontlenen enkel kwaliteitsvol materiaal. Omdat iedereen recht heeft op goed en degelijk materiaal, voldoen alle hulpmiddelen aan de kwaliteitsnormen van het Rode Kruis. Tevens worden alle hulpmiddelen gekeurd door een commissie van gespecialiseerde mensen. We stellen bovendien hoge eisen aan producenten van hulpmiddelen. We staan er ook op dat het materiaal goed onderhouden wordt en dat het geregeld wordt nagekeken op slijtage. Na elk gebruik wordt ons materiaal grondig gereinigd zodat de nieuwe gebruiker hygiënisch hulpmiddel heeft. Op regelmatige basis worden de hulpmiddelen gecontroleerd door daarvoor bekwame mensen.

Vragen

Hier vind je de meest gestelde vragen terug.

+ Antwoorden

Contact opnemen

Zit je nog met vragen, stel ze hier dan helpen jou graag verder.

+ Contact
150

Interventies in 2018

59

Vrijwilligers telt onze afdeling.

870

Donoren in 2018