Over onze afdeling

Onze afdeling maakt deelt uit van Rode Kruis-Vlaanderen. Rode Kruis is een onafhankelijke vrijwilligersorganisatie die opkomt voor kwetsbare mensen in binnen- en buitenland.

We helpen dicht bij en ver weg

Rode Kruis is de grootste humanitaire organisatie ter wereld. Wereldwijd zijn we actief met meer dan 180 nationale verenigingen, 17 miljoen actieve vrijwilligers en honderdduizenden vaste medewerkers. In Vlaanderen zijn er zo’n 250 lokale afdelingen. Door deze sterke verankering in heel Vlaanderen staat onze afdeling heel dicht bij de bevolking. Zo kunnen we noden snel opsporen en helpen.

Onze vrijwilligers helpen

Wat we doen, is misschien niet altijd zichtbaar. Maar het betekent wel een wereld van verschil voor de mensen die op ons rekenen. We helpen op vlak van rampenbestrijding, zelfredzaamheid en bloedvoorziening. We doen daarvoor maximaal beroep op vrijwilligers. Onze vrijwilligers helpen op verschillende manieren en zijn de spil van onze afdeling.

Afdeling Dilbeek

Rode Kruis-Dilbeek telt zo'n 40 vrijwilligers die zich dagelijks inzetten voor onze verschillende disciplines: Hulpdienst, Vorming, Sociale hulpverlening (Uitleendienst, Zorgbib en Aangepaste vakanties), Bloed, Communicatie & Werving en Internationale hulp. Als lokale afdeling vervullen wij de taak van Rode Kruis-Vlaanderen binnen onze grondgebied, namelijk opkomen voor kwetsbare mensen in de samenleving. Dit doen we door het organiseren van hulpposten op allerlei evenementen, door het uitlenen van medische hulpmiddelen, door het organiseren van cursussen en opleidingen... en ga zo maar door. 

Zelf vrijwilliger worden?

Onze afdeling is steeds op zoek naar enthousiaste vrijwilligers binnen al onze disciplines. Wil je zelf graag vrijwilliger worden? Aarzel niet en contacteer ons voor meer informatie. 

Rode Kruis-Dilbeek op sociale media #rkdilbeek 

We zijn te volgen via onze website, maar ook via onze sociale mediakanalen Facebook en Instagram. Volg ons en volg de activiteiten van onze vrijwilligers op de voet!