We zoeken vrijwilligers voor sociale activiteiten!

Sociale hulpverlening

De hulpverlening van het Rode Kruis is heel uiteenlopend. Onze sociale activiteiten zijn misschien niet altijd even zichtbaar en gekend  voor de buitenwereld, maar ze betekenen wel een wereld van verschil voor de mensen die erop rekenen. Denk bijvoorbeeld aan bejaarden, chronisch zieken, mensen met een handicap, kinderen met leerproblemen … Een bemoedigend woord, een steuntje in de rug of hulp waar mogelijk kunnen wonderen doen.

In brugge zijn we actief op de volgende terreinen:

Wij zijn actief in verschillende Woon en Zorgcentra 

Onze vrijwilligers gaan met de bewoners wandelen, spelen rummikub, koken, werken mee aan creatieve activiteiten en nog veel meer.
We hebben momenteel 4 chauffeurs die rijden en voor onvergetelijke namiddagen of dagen zorgen voor de ouderen of voor mensen met een beperking. Met een minibus brengen zij de ouderen naar een folkloremarkt, zwembad, bedevaart enz. Zij begeleiden hen en duwen de rolwagens.

Jaarlijks geven we in een 3-tal Woon en Zorgcentra een Rodekruis feest. Leuke muziek, zingen, dansen, gewoon wat bewegen vanuit een rolwagen of een taartje eten en koffie drinken. Puur plezier voor alle aanwezigen. Dat horen en zien we bij zowel de verzorgenden als bij de bewoners.

Wij zijn actief in verschillende scholen als brugfiguren

Sommige kinderen hebben het moeilijk op school en kunnen extra begeleiding goed gebruiken. Met ons Brugfigurenproject zorgen wij op school voor extra begeleiding en bij activiteiten in de klas. Zo helpen we de kloof te verkleinen en blijft onderwijs een belangrijke hefboom  om kinderen betere toekomstkansen te geven.  

Wij zijn momenteel actief met 12 vrijwilligers in 6 scholen.

Wij zijn actief in de Zorg Bibliotheek

Zorgbib is meer dan een boek!
Wanneer je voor korte of langere tijd in een zorgvoorziening verblijft, kunnen een goed boek, een cd of dvd deugddoende ontspanning brengen. Daarom is er Zorgbib. Naast het uitlenen van boeken, cd’s, dvd’s … maken onze vrijwilligers vooral tijd voor een kort bezoek, een gesprekje of een ontspannende activiteit met patiënten en bewoners.

We zijn momenteel actief in 11 Zorg-bibliotheken met 16 vrijwilligers.

Zoals jullie kunnen lezen er is veel werk aan de winkel!

Nieuwe vrijwilligers zijn heel erg welkom! Voel jij het al kriebelen om onze groep te versterken?
Vul onderstaande vragen in en laat het ons op die manier weten.

      Alle gegevens die je invult in dit formulier worden volgens het gegevensbeleid verwerkt. Wil je meer weten over dit beleid én over wat we met jouw gegevens doen? Klik hier voor meer info.