Jeugd Rode Kruis

Rode Kruis op kinder- en jongerenmaat

Jeugd Rode Kruis is dé open jeugdbeweging van het Rode Kruis. We spelen super toffe spelletjes en amuseren ons te pletter! Alle activiteiten spelen we samen met kinderen tussen 6 en 16 jaar.

 Lees onze nieuwsbrief

Iedereen is welkom!

Jeugd Rode Kruiser zijn is helemaal gratis. We verwachten dus geen lidgeld van jou! Af en toe doen we een betalende activiteit, bijv. schaatsen. Ook deze houden we zo goedkoop mogelijk.

In Brugge wordt ongeveer elke drie weken een activiteit georganiseerd voor kinderen en jongeren tussen 6 en 16 jaar. Deze hebben vaak een educatieve insteek: er wordt gewerkt rond actuele maatschappelijke en Rode Kruisgerelateerde thema’s. We vinden het fijn als de kinderen inhoudelijk iets opsteken, maar centraal hierin staan uiteraard spel en plezier.

We vinden ook samenwerking en groepsgevoel erg belangrijk. Daarom staat er regelmatig ook een geheel ontspannende activiteit op de planning: ijsschaatsen, een uitstap, … In augustus trekken we zelfs met alle leden op kamp!
Er wordt gewerkt in drie groepen:

  • Spatjes (6-9 jaar),
  • Spuitjes (10-12 jaar) en
  • Spetters (13-15 jaar).

Vaak werken de groepen los van elkaar, maar regelmatig worden ook grote spelen georganiseerd met alle groepen samen. Leiding kan je worden vanaf 16 jaar.

Naast de jeugdbeweging, werkt Jeugd Rode Kruis ook sterk naar eerste hulp toe: we organiseren korte eerstehulpinitiaties en uitgebreide eerstehulpcursussen voor alle leeftijden. Dit doen we zowel in onze eigen kern, als in scholen en jeugdverenigingen.

De activiteiten gaan gewoonlijk door in onze nieuwe lokalen in Kleine Monnikenwerve 10 te 8000 Brugge.

Jeugd Rode Kruis-Brugge heeft ook zijn eigen Facebookpagina en Instagrampagina en zelfs TikTok. Je kan er updates en foto's van onze activiteiten vinden. Volg ons om steeds op de hoogte te zijn!

Interesse in Jeugd Rode Kruis? Stuur een gerust een mailtje naar Jeugd@brugge.rodekruis.be

 

Je kunt ook eens onze JRKameel lezen om een indruk te krijgen over onze werking!