Vakanties en kampen

Vakantie doet iedereen deugd. Ook wanneer je door een handicap, ziekte, ouderdom of beperkte middelen moeilijk op vakantie of kamp kan. Rode Kruis-Vlaanderen biedt vakanties en kampen aan om heerlijk te genieten en nooit meer te vergeten!

Aangepaste vakanties

Wanneer je door een handicap, ziekte, ouderdom of beperkte middelen maar moeilijk zonder begeleiding op reis kan, zijn onze Aangepaste Vakanties de perfecte vakantieformule!

Een unieke locatie, aangepaste accommodatie, een aanbod afgestemd op de zorgnoden van gasten, goed opgeleide vrijwilligers en activiteiten naar keuze. Jij maakt je eigen vakantie, onze vrijwilligers staan voor je klaar. Interesse?

Vakantiekampen

Als kind moet je in de grote vakantie kunnen genieten, spelen en ravotten. Maar voor kinderen met een maatschappelijk kwetsbare achtergrond is dat niet altijd het geval. Speciaal voor deze kinderen en jongeren van 7 tot 14 jaar organiseren we Vakantiekampen in Vlaanderen.

Tijdens de vakantiekampen krijgen de kinderen veel individuele en positieve aandacht. De grootste kosten van het kamp neemt Rode Kruis-Vlaanderen voor zijn rekening. Aan de ouders vragen we een kleine bijdrage. Als dat niet lukt, springt het OCMW, een sociale organisatie of onze Rode Kruisafdeling bij.

Aangepaste Vakantiekampen

Voor kinderen met een beperking die uit een kwetsbare gezinssituatie komen, is op kamp gaan helemaal niet gemakkelijk. Daarom organiseert Rode Kruis-Vlaanderen de Aangepaste Vakantiekampen op een volledig aangepast vakantieverblijf met alle nodige voorzieningen en verpleegkundige ondersteuning.

Ook hier worden de grootste kosten van het kamp door het Rode Kruis gedragen. Aan de ouders vragen we een kleine bijdrage. Als dat niet lukt, springt het OCMW, een sociale organisatie of onze Rode Kruisafdeling bij.

Voor wie: Kinderen van 7 t.e.m. 14 jaar uit een maatschappelijk kwetsbare gezinssituatie met een beperking.