Aangepaste Vakantiekampen

Als kind moet je kunnen genieten, spelen en ravotten. Maar voor kinderen met een beperking uit een maatschappelijk kwetsbare gezinssituatie is dat niet altijd het geval. Omwille van de hogere zorgvraag en nood aan een aangepaste omgeving kunnen ze vaak niet terecht in het aanbod van de vakantiekampen. Omdat iedereen recht heeft op vakantie, organiseert Rode Kruis-Vlaanderen Aangepaste vakantiekampen.

Aangepaste vakantiekampen in 2022


De Aangepaste Vakantiekampen zijn er voor maatschappelijk kwetsbare kinderen van 7 t.e.m. 14 jaar met een beperking. 

Kamp voor kinderen voor vrijwilligers
Paaskamp ma.11 april - vr.15 april (volzet) zo. 10 april - vr. 15 april 
Herfstkamp ma.31 oktober  - vr. 4 november zo. 30 oktober - vr. 4 november 

Het was zó leuk om bij thuiskomst van Olivia te kunnen meegenieten van haar kampplezier via het kampboekje. Het viel ons op hoe goed jullie haar op die korte tijd hebben leren kennen. Top! Wij laten haar met een gerust hart nog een keertje meegaan!

Een dikke merci

van zus Barbara, mama en papa

Optimale omkadering door jarenlange ervaring

Rode Kruis-Vlaanderen bundelt haar jarenlange expertise van de Vakantiekampen én de Aangepaste Vakanties om maatschappelijk kwetsbare kinderen mét een beperking een fijne vakantie te bezorgen. Onze zorgvrijwilligers, animatoren, facilitaire medewerkers en leidinggevende vrijwilligers vullen elkaar aan om deze kinderen een optimale omkadering te geven tijdens Aangepaste Vakantiekampen.

Wat bieden wij?

Positieve aandacht

Tijdens het kamp krijgen de kinderen veel individuele en positieve aandacht. De vrijwilligers zijn er om de kinderen te begeleiden tijdens maaltijden, te helpen, te verzorgen en te spelen en ravotten met de kinderen. 

Medische begeleiding 

Wanneer het kind medische, fysieke of gespecialiseerde zorg nodig heeft, staan zorg-en verpleegkundigen voor je kind klaar. Tijdens ieder kamp is er een verpleegkundige aanwezig die deze zorg coördineert en verantwoordelijke is voor de verpleegkundige handelingen en medicatie. 

Betaalbaar

De grootste kosten van het kamp neemt onze organisatie op, uitgezonderd het vervoer van en naar het vakantieverblijf. Aan de ouders vragen we een kleine bijdrage.

Heb je een vraag? Stel je vraag via ons contactformulier of via 015 44 35 10.