Ben jij de vrijwilliger die wij zoeken?

Voor al onze afdelingen zoeken wij altijd nieuwe, enthousiaste en gemotiveerde vrijwilligers. Ben jij die vrijwilliger die wij zoeken?

Er zijn verschillende afdelingen waar je hulp en inzet erg welkom is. Jij bepaalt je inzet en tijd die je er aan besteed. Waar nodig krijg je van ons de gepaste opleiding en kun je rekenen op onze steun en expertise.

Hulpdienst: Elk jaar doen tientallen organisatoren van evenementen, concerten, sportwedstrijden of andere activiteiten een beroep op ons voor een preventieve hulpactie. Om overal ter plaatse te zijn en klaar te staan hebben we veel vrijwilligers nodig.

Ben je minimaal 16 jaar

Ben je bereid een eerstehulp opleiding te volgen

En kun je tijd vrijmaken voor evenementen ook in het weekend?

Somls bied je hulp bij kleine blessures, soms doe je levensreddenwerk. Jij zorgt er mee voor dat wij iedereen kunnen helpen die onze hulp of aandacht nodig heeft.

Lesgever: Elk jaar organiseren we eerste hulp opleidingen in Turnhout. Daarvoor zoeken we enthousiaste lesgevers die hun kennis van eerste hulp met veel passie willen doorgeven. Spreekt dit je aan?

Ben je minimaal 18 jaar

Ben je bereid om opleidingen te volgen over eerste hulp en didactiek afhankelijk van jouw opleiding en ervaring.

Kan je op onregelmatige basis tijd vrijmaken zowel in de avond als het weekend, maar altijd in overleg met onze verantwoordelijke Vorming zodat we rekening houden met je agenda.

Als lesgever help je zoveel mogelijk mensen zelfredzaam te worden. Na onze opleiding ben je goed voorbereid om als lesgever aan de slag te gaan.

Hulp bij sociale activiteiten: Heel wat mensen met een beperking, maatschappelijke kwetsbare kinderen, chronisch zieken en ouderen hebben nood aan sociale warmte. Voor deze mensen organiseren we activiteiten en vakanties.

Ben je minimaal 18 jaar

Ben je sociaal ingesteld.

Je help onze sociale activiteiten organiseren of gaat daadwerkelijk mee op stap. Je neemt de tijd om te luisteren of met hen een wandeling te maken. Zo doorbreek je bij hen de eenzaamheid.

 Heb je vragen of intresse in een van de bovenstaande geweldige vrijwilligers functies? Aarzel dan niet en neem contact op met onze verantwoordelijke communicatie en werving via pr@turnhout.rodekruis.be