Ongeval-simulatie tijdens onze cursus

Opleidingen Eerste hulp

Een ongeval is snel gebeurd. Maar als je onmiddellijk hulp biedt, voorkom je vaak erger. Eerste hulp kan echt het verschil maken. Wees gerust, het is makkelijker dan je denkt. Met enkele eenvoudige handelingen kan je al veel doen. Wil je anderen kunnen helpen als er iets gebeurt? Thuis, op school, in de jeugdbeweging, in de sportclub of op het werk. Wij leren je hoe.

Een themales voor jouw vereniging

Gebeurt er wel eens een ongelukje tijdens een training? Is er elk jaar wel iemand die zijn hand verbrandt tijdens de pannenkoekenbak? Of gewoon interesse om als vereniging in te zetten op het leren van eerste hulp? Dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Je kan bij het Rode Kruis terecht voor een themales op maat van jouw club of vereniging. We hebben een aantal standaard lessen in de aanbieding, maar bekijken zeker ook samen met jou welke onderwerpen je graag in de les wil verwerken.

Enkele voorbeelden:

  • Eerste hulp bij sportongevallen
  • Reanimeren en defibrilleren
  • Eerste hulp bij baby’s en kinderen
  • Eerste hulp voor jeugdleiders

Voor meer informatie over ons aanbod, prijs of de aanvraag van een opleiding kan je terecht bij vorming@roosdaal.rodekruis.be

Project Hartveilig

Met het project Hartveilig wil Rode Kruis-Vlaanderen de overlevingskans van mensen met een hartstilstand vergroten. Dit doen we door zoveel mogelijk mensen op te leiden in reanimatie en het gebruik van een AED-toestel.

Interesse om het label Hartveilig te dragen met jouw club, gemeente of bedrijf? Neem dan zeker eens een kijkje op de link hieronder of contacteer ons voor meer informatie.

Meer informatie

Dé referentie in eerste hulp

Onze lesgevers zijn goed opgeleid en beschikken over uitstekend lesmateriaal. We maken de oefeningen zo realistisch mogelijk en de focus ligt op de praktijk. Oefenen, oefenen, oefenen! Al onze eerstehulprichtlijnen en -publicaties zijn wetenschappelijk onderbouwd. Deze ‘evidence-based’ aanpak garandeert dat we altijd de beste adviezen geven.

Goed om te weten: Onze corona-maatregelen