Bloedvoorziening

Overal in Vlaanderen zamelt Rode Kruis-Vlaanderen bloed in. Niet alleen voor heel veel zieke mensen is dit van levensbelang. Ook na verkeersongevallen, bij operaties of na bevallingen is er vaak heel wat bloed nodig om levens te redden. Daarom is het belangrijk dat er altijd voldoende bloed in voorraad is. Ook onze afdeling helpt. Je kan bij ons bloed geven. Kom jij ook langs?

Bijna elke dag hebben inwoners van Roosdaal bloed of plasma nodig bij allerlei medische ingrepen. Daarvoor kan men alleen rekenen op vrijwilligers die bereid zijn om zelf bloed te geven, aangezien bloed niet artificieel aangemaakt kan worden.

Elke drie maand zijn er in Pamel en Strijtem bloedafnames.

Ben je tussen 18 en 66 jaar, groter dan 1m50, heb je een lichaamsgewicht van minstens 50 kg en voel je er iets voor om jouw medemens daadwerkelijk te helpen door iets van jezelf te geven; kom dan gerust eens langs op één van onze inzamelingen! Elke afname wordt voorafgegaan door een klein medisch onderzoek en nadien is er tijd voor een drankje, een hapje, een babbel en een geschenkje.

Ik wil bloed geven