Foto's Connecting Care

RODE KRUIS RONSE-KLUISBERGEN EERT ZORGSECTOR MET BIJZONDER DANK-EVENT

 Van 21 april tot en met 14 mei organiseert Rode Kruis Ronse-Kluisbergen het evenement Connecting Care om hulde te brengen aan alle mensen uit de zorgsector die in de voorbije coronajaren het beste van zichzelf hebben gegeven. Naast lezingen, workshops en een denderende slot-party staat de fototentoonstelling “Dank u voor de zorg” van fotograaf Zeger Garré in Tio 3 centraal. Met Connecting Care wil onze plaatselijke Rode Kruis-afdeling haar verbindende rol bevestigen en even stilstaan bij menselijke thema’s als kwetsbaarheid, waardigheid, veerkracht en het belang van zelfzorg en mentaal welzijn voor iedereen die zorgt voor anderen. De opbrengst van dit event gaat onder meer naar de vzw Habbekrats, die zich inzet voor kwetsbare jongeren.

De harde corona-confrontatie

Drie jaar geleden trof corona ons. Elk van ons. Overal. De pandemie heeft de uiterste limieten van de zorgsector verlegd, maar ook blootgelegd. Het applaus in het begin deed zeker deugd, maar vervaagde algauw. De immense inzet van al onze zorgverleners verdient blijvende erkenning, vindt Leen Schollaert, voorzitter van Rode Kruis-afdeling Ronse-Kluisbergen. Daarom dit eerbetoon aan alle zorghelden onder ons, via woord, reflectie, beeld en muziek rondom de fototentoonstelling ‘Dank u voor de zorg” van Zeger Garré. 

 

Het hartverwarmende project van Zeger Garré

Hij was één van de eerste coronapatiënten in het UZ Gent. De warmte en bemoediging van zijn verzorgers lieten een diepe indruk na. Daarom beloofde hij zichzelf om deze mooie mensen in naam van de hele samenleving te bedanken. Zo lanceerde hij het project “DANK U”. Een boek en een tentoonstelling. Met pakkende beelden van achter het beschermende glas. En met ontroerende getuigenissen van bekende en onbekende landgenoten die je via audio kan beluisteren. Deze tentoonstelling komt dus deze lente naar Ronse. Een warme aanrader!

Fototentoonstelling
     "Dank u zorg" 
      Zeger Garré
       KLIK HIER


Lezingen & Workshops
      KLIK HIER

12 mei 2023 - COC

       Benefietconcert +
 Afterparty met DJ Stream
            KLIK HIER

12 mei 2023 - COC 

Quote: Zorg start bij zelfzorg

Leen Schollaert


                                        

                    NIEUWS


                    Foto's

Schrijf je nu in en koop je tickets

Praktische Info