Zomerhelden zorgen voor elkaar. Ook deze zomer!

Hoera! Zomer! 

Normaal gezien maakten we ons nu op voor een druk gevulde zomer bomvol activiteiten. Maar 'normaal' en 2020' zijn twee woorden die niet binnen dezelfde zin passen. Het ontbreken van al die activiteiten maakt echter niet dat we bij de pakken zullen blijven neerzitten. Nee, als vrijwilliger van Rode Kruis-Vlaanderen staan we ook tijdens deze hoogst ongewone zomer weer klaar voor iedereen. En dat maakt van elke vrijwilliger een rasechte Zomerheld! 

Vandaag, 2 juli 2020, lanceren we opnieuw de Zomerheldencampagne. We willen de Vlaming laten weten dat we ook nu voor hen klaarstaan én dat ook zij Zomerhelden kunnen zijn. Door bloed of plasma te doneren, vrijwilliger te worden of de gratis Zomerkit boordevol tips voor een veilige zomer aan te vragen. Want Zomerhelden, die zorgen voor elkaar. 

Podiumhelden? Zeg maar Zomerhelden! 
Omdat de zomerfestivals door de coronamaatregelen helaas niet kunnen doorgaan, zullen veel artiesten deze zomer niet kunnen optreden. Onze ‘podiumhelden’ gebruiken die extra tijd om Zomerhelden te worden. Tourist LeMC, de Compact Disc Dummies, Willy Sommers en andere artiesten roepen op om deze zomer bloed of plasma te komen doneren. En ook de festivals doen mee: zij roepen ook op om bloed of plasma te doneren nu je tijd vrij hebt omdat je  favoriete festival niet doorgaat. 

Een zomer zonder festivals, dat is onwezenlijk. Maar een zomer zonder donoren is onmogelijk. De zomer is ieder jaar een uitdaging om voldoende bloed en plasma in te zamelen, omdat veel minder mensen komen doneren. Onze Zomerhelden zijn van levensbelang om de hele zomer lang te zorgen voor voldoende bloed en plasma.

Ook sporthelden doen hun duit in het zakje
Ook de grote sportevenementen deze zomer zijn afgelast. Onze sporthelden hebben daardoor onverwacht meer tijd. Bekende topsporters zoals Ann Wauters en Elise Mertens geven je samen met de Zomerhelden van Rode Kruis-Vlaanderen tips om de zomer op een fijne en veilige manier door te komen. Deze staan gebundeld in een gratis Zomerkit. Wie deze kit aanvraagt, kan er mee voor zorgen dat het voor iedereen toch een fijne zomer wordt en wordt zo zelf ook een Zomerheld.

Praktisch
De zomerheldencampagne loopt van 2 juli tot en met 12 september 2020.En ook jij kan helpen:

·       Verander je profielfoto op Facebook en laat iedereen zien dat je een trotse Zomerheld bent. Roep ook jouw vrienden,  
        volgers, familieleden,... op om hetzelfde te doen! 
o   Ga naar www.facebook.com/profilepicframes
o   Vul “Zomerhelden 2020” in
o   Klik op één van de twee kaders die verschijnen (afhankelijk van jouw profielfoto kan je het witte of zwarte logo toevoegen)
o   Positioneer je profielfoto zodat die mooi past binnen het kader
o   Klik op “Als profielfoto gebruiken”
o   Vanaf dat moment staat het kader op jouw profielfoto en is het zichtbaar voor al jouw vrienden op Facebook.

·       Als je zelf Zomerheldenfoto’s of -verhalen deelt op je eigen social media, gebruik dan steeds zeker #zomerhelden, dan
        verschijnt je bericht automatisch mee onderaan de Zomerhelden website.
·       Surf regelmatig naar www.rodekruis.be/zomerhelden om te zien hoe onze Zomerhelden deze zomer zorgen voor elkaar. Je
        vindt er dagelijks nieuwe verhalen en tips!
·       Ook onze social media worden een bron van informatie om te delen. Massaal liken en delen is absoluut toegestaan!