Brugfiguren

Brugfiguren zijn vrijwilligers die helpen een brug te bouwen tussen de school en thuis voor kinderen in de kleuter of lagere school die het moeilijk hebben op school. Het gaat om kinderen in een moeilijkethuissituatie of onstabiele leefomgeving, kinderen met beperkte kennis van het Nederlands of onvoldoende ondersteuning thuis.

Wat wordt er verwacht?

In de eerste plaats help je een kind om zijn achterstand in te halen. Je gaat wekelijks een uurtje lang bij het kind om het te ondersteunen en stimuleren om huiswerk te maken, een boek te lezen, rekeningoefeningen te maken, ... Je geeft individueel aandacht en aanmoediging. Op die manier ondersteun je ook de ouders, die het (tijdelijk) moeilijk hebben om hun kind te begeleiden.

Je hebt geen pedagogisch diploma nodig, maar moet wel minstens 18 jaar oud zijn. Het rode kruis zorgt voor een basisopleiding. Daarnaast kan je ook rekenen op de steun van je collega's regelmatig komen onze brugfiguren samen om van gedachte te wisselen.

Interesse?

Momenteel telt ons team 7 enthousiaste vrijwilligers, die wekelijks een beetje tijd vrijmaken voor de begeleiding van kwetsbare kinderen. Heb je ook zin om zelf brugfiguur te worden? En heb je ten minste wekelijks één uurtje tijd? Neem dan contact op via  onderstaande info:

VeraVanstreels

Telefoon: 0477 08 10 22

socialehulpverlening@rijkevorsel.rodekruis.be