Over onze afdeling

Ook deze herfst zorgen de vrijwilligers van Rode Kruis-Oosterzele voor :

✔ Eerste Hulp op evenementen in Oosterzele en Merelbeke
✔ gratis opleidingen EHBO
✔ bloedcollectes in Oosterzele en Merelbeke

✔ bezoekjes en voorleesmomenten in rust- en verzorgingstehuizen in de gemeente

Jij kan ons helpen door:

✔ ons team te versterken.
Neem contact op via info@oosterzele.rodekruis.be  en we bespreken samen de mogelijkheden om vrijwilliger te worden bij Rode Kruis-Oosterzele

✔ ons financieel te steunen.
Doe een gift op https://www.rodekruis.be/afdeling/oosterzele/  > doe een gift

Onze afdeling maakt deelt uit van Rode Kruis-Vlaanderen. Rode Kruis is een onafhankelijke vrijwilligersorganisatie die opkomt voor kwetsbare mensen in binnen- en buitenland.

We helpen dicht bij en ver weg

Rode Kruis is de grootste humanitaire organisatie ter wereld. Wereldwijd zijn we actief met meer dan 180 nationale verenigingen, 17 miljoen actieve vrijwilligers en honderdduizenden vaste medewerkers.

In Vlaanderen zijn er zo’n 250 lokale afdelingen. Door deze sterke verankering in heel Vlaanderen staat onze afdeling heel dicht bij de bevolking. Zo kunnen we noden snel opsporen en helpen.

Onze vrijwilligers helpen

Wat we doen, is misschien niet altijd zichtbaar. Maar het betekent wel een wereld van verschil voor de mensen die op ons rekenen. We helpen op vlak van rampenbestrijding, zelfredzaamheid en bloedvoorziening.

We doen daarvoor maximaal beroep op vrijwilligers. Onze vrijwilligers helpen op verschillende manieren en zijn de spil van onze afdeling.