Opleidingen organiseren

Misschien was hij wat onwennig. Misschien voelde je je wat onzeker. Misschien stond je techniek nog helemaal niet op punt.

Gelukkig kan je kussen leren. Een leven redden ook.
Het Rode Kruis vindt het belangrijk dat iedereen een basiskennis eerste hulp heeft. Daarom bieden we eerstehulpopleidingen aan voor alle doelgroepen en alle leeftijden.

 

Wie snel kan optreden na een ongeval, voorkomt vaak erger. Eerste hulp verlenen is makkelijker dan je denkt: met kleine, eenvoudige handelingen kun je al veel doen. Een brandwonde afkoelen onder de kraan, een bloeding onder controle houden met een drukverband... Rode Kruis Mol wil het je graag leren. Team Vorming geeft allerlei opleidingen.

Zo kan je bij ons terecht voor:

Cursus eerste hulp: een cursus eerste hulp die u de basisbeginselen van levensreddend handelen bij brengt (4x3u).
Vervolgcursus helper: een cursus die de opgedane kennis uit de eerste hulpcursus verder uitdiept en dit voor zowel levensbedreigende, als niet levensbedreigende situaties (4x3u).
De enige voorwaarden om deze cursussen aan te vatten is dat je 16 jaar of ouder moet zijn.
Zie ook voor iedereen
Het team vorming geeft ook meer doelgericht opleidingen:

Hartveilig - Reanimatie en defibrillatiecursus: een cursus van ongeveer 3 uur die u de basisvaardigheden van reanimatie met automatische defibrillator (AED) bijbrengt.
Eerste hulp bij verkeersongevallen: een cursus die specifiek inspeelt op hoe te handelen bij verkeersongevallen.
Voor senioren heeft het Rode Kruis een speciaal programma uitgewerkt:


Deze cursussen worden gegeven door een team van lesgevers en simulanten. Zij werden opgeleid binnen het Rode Kruis. Onze lesgevers gaan u met zeer veel enthousiasme al hun kennis en kunnen in verband met eerste hulp bijbrengen. Tijdens de praktijklessen worden onze lesgevers bijgestaan door simulanten die waarheidsgetrouw verwondingen en ongevallen simuleren zodat de cursist reeds tijdens de les de nodige praktijkervaring kan opdoen.