Wheels & Stripes schenkt cheque van €1 000 aan JRK Moerbeke-Wachtebeke

Op zondag 12 december mocht de leidingsploeg van onze discipline Jeugd een cheque van maar liefst €1 000 in ontvangst nemen van US Car Club Wheels & Stripes!

Wheels & Stripes is een organisatie die zich bezighoudt met Amerikaanse oldtimers en Heavy duty auto’s, motors horen hier ook bij. De organisatie werd opgericht in 2018 door Filip de Picker en Vin(ot) Horstink. Zij beslisten na meer dan anderhalf jaar om op 13 november een US car meeting te houden gevolgd door een optreden met de Moerbeekse Coverband Soklamoes. De leiding van onze discipline Jeugd werd gevraagd om de bar te bemannen die avond voor een klein bedrag.

Thalia van Kerckvoorde (adjunct-verantwoordelijke jeugd): “Die avond bij aankomst om te komen helpen, kregen we te horen dat ze de opbrengst volledig aan ons zouden sponsoren, wat natuurlijk zeer overweldigend was”

Filip de Picker (oprichter Wheels & Stripes): “Wij vinden als organisatie het Jeugd Rode Kruis de belangrijkste jeugdbeweging van Moerbeke. Wij besliste om de opbrengst van ons eerste meeting na lange tijd te sponsoren aan een organisatie die er echt toe doet en het kan gebruiken.”

Ook de lokale band Soklamoes besloot een steentje bij te dragen en nam de beslissing om compleet vrijwillig op te treden ten voordele van het JRK Moe-Wa.

Op zondag 12 december werd de overhandiging gedaan van de cheque met bijhorende Us Cars, organisators en beheerders. De cheque die de jeugd in ontvangst kon nemen was maar liefst €1.000.

Thalia: “Ik vind het, en ik kan namens het hele team spreken, hartverwarmend dat er mensen zijn met zo’n warm hart, die andere mensen met een warm hart helpen om de werking iets makkelijker te maken. Wij kunnen de centjes goed gebruiken, zeker na een jaar zonder opbrengstactiviteiten. Wij zullen investeren in nieuw spelmateriaal en materiaal voor onze lessen eerste hulp. Daarnaast zetten we het in om de kostprijs van ons jaarlijks zomerkamp te drukken zodat dit voor iedereen toegankelijk is.”

Vin (Wheels & Stripes): “We willen helpen, en wij willen vooral de kinderen van het Jeugd Rode Kruis Moerbeke-Wachtebeke helpen. We doen het voor hen, want zij tellen.”

Jurgen Ongena (onze voorzitter): “Ikzelf vind het fantastisch dat onze jeugd een extra steuntje krijgt. Kinderen leren eerste hulp al spelenderwijs en stromen nadien door naar het Rode Kruis, wat voor de hele afdeling interessant is. Ik weet dat de leiding hier heel blij mee is, ze hebben nu wat ademruimte en het is volledig van hen. Ik kan op mijn 2 oren slapen dat zij dit goed zullen besteden.”

Met heel veel dank aan de sponsors van die avond: Jan Jr Balliauw Transport; Benica; Grondwerken D.J.K.; Tony Lefever; Verzekeringen De Block; Klussenbedrijf T.L.G.; F.D.P. Works; American Car Recycling; Soklamoes.