Pleisteractie 2024 Rode Kruis-Vlaanderen start vandaag met CAMILLE als ambassadrice

Vanaf vandaag en tot en met donderdag 2 mei verkopen de vrijwilligers van de 217 lokale afdelingen van Rode Kruis-Vlaanderen voor de tweede keer pleisters. Net zoals vorig jaar is het een grote pleister waar je zelf kleinere pleisters kan afknippen. De verpakking is nu ook hersluitbaar met een ziplock-sluiting. De pleisters kosten 10 euro en die gaat integraal naar de werking van de lokale afdelingen. Daarmee investeren zij bijvoorbeeld in lesmateriaal voor eerstehulpopleidingen, ambulances, materiaal voor hulpposten of in hun sociaal geëngageerde activiteiten.

Zangeres CAMILLE is de ambassadrice van deze pleisteractie van Rode Kruis-Vlaanderen en haar stripfiguurtje prijkt ook op de pleisterverpakking. CAMILLE steunt de actie met groot enthousiasme en kocht vandaag officieel de eerste pleister van 2024!

“Ik ben super vereerd om ambassadrice te zijn van de pleisteractie van Rode Kruis- Vlaanderen. Het Rode Kruis is een fantastische organisatie die zich dag en nacht inzet om mensen te helpen. Met de pleisteractie kunnen we samen een verschil maken en de werking van de lokale Rode Kruisafdelingen steunen. Ik roep dan ook iedereen op om een pleister te kopen en zo de lokale afdelingen te steunen!” CAMILLE

Na meer dan 60 jaar stickers verkopen, gooide Rode Kruis-Vlaanderen het in 2023 over een andere boeg. Duizenden vrijwilligers verkochten toen voor het eerst pleisters, een nuttig product met een duidelijke link naar Rode Kruis-Vlaanderen. Met succes: er werden bijna 400.000 stuks verkocht, goed voor een opbrengst van zo’n 4 miljoen euro. Met CAMILLE als ambassadrice, hoopt Rode Kruis-Vlaanderen dit jaar minstens even goed te doen.

“Om de meest kwetsbare mensen in de samenleving te blijven helpen hebben onze lokale afdelingen de inkomsten van de pleisterverkoop nodig. Het jeugdig enthousiasme en de populariteit van ambassadrice Camille zullen dit jaar ongetwijfeld bijdragen aan een succesvolle verkoop. Wij danken Camille dan ook om haar schouders onder onze pleisteractie te zetten.” Laurette Steenssens, Gemeenschapsvoorzitter Rode Kruis-Vlaanderen

Warme oproep om lokale afdelingen van Rode Kruis-Vlaanderen te steunen

De Rode Kruispleisters zijn vanaf vandaag, donderdag 18 april tot en met donderdag 2 mei 2024 te koop over heel Vlaanderen. Zoals steeds zullen de Rode Kruisvrijwilligers ze op de traditionele plaatsen verkopen, van kruispunten over parkings, tot warenhuizen en shoppingcenters. Ook de aankoop via geselecteerde lokale handelaars en online via www.koopdepleister.be is mogelijk. De pleister kost 10 euro.