Rode Kruis afdeling Meise

Onze afdeling maakt deel uit van Rode Kruis-Vlaanderen. We zijn een enthousiaste groep vrijwilligers van alle leeftijden. 

We zijn actief binnen verschillende disciplines:

Vorming - De vrijwilligers van vorming organiseren cursussen eerstehulp. Dit varieert van een reanimatiecursus tot een combinatiecursus eerstehulp-helper. Tijdens deze cursussen doe je  voldoende theoretische én praktische ervaring op. Zo kan je in eventuele noodgevallen steeds op een juiste manier handelen. Ook op vraag van specifieke verenigingen kunnen we cursussen organiseren.

Hulpdienst - De vrijwilligers van de hulpdienst kan je terugvinden op verschillende preventieve acties in de gemeente. Hier staan ze steeds paraat om iedereen te helpen. Bij grotere evenementen zijn ze ook terug te vinden in andere gemeentes binnen de provincie.

Bloed -  De vrijwilligers van bloed organiseren op verschillende tijdstippen en locaties bloedinzamelingen.

Aangepaste vakantie - Onze afdeling heeft twee ambassadeurs voor aangepaste vakanties. Heb je een mentale of fysieke beperking? En wil je genieten van een deugdoende vakantie? Aarzel dan zeker niet om ons te contacteren.

Wil je ons ook graag mee helpen om deze disciplines te ondersteunen? Aarzel dan zeker niet om contact op te nemen. Je hulp is zeker welkom!