Over onze afdeling

Onze afdeling maakt deelt uit van Rode Kruis-Vlaanderen. Het is het resultaat van de fusie in 2020 tussen afdeling Meise en afdeling Wemmel. Deze afzonderlijke afdelingen hadden reeds een lange geschiedenis en veel ervaring. Door deze fusie hopen we nog beter te kunnen helpen waar nodig.

Onze afdeling bestaat uit een enthousiaste groep vrijwilligers van alle leeftijden. Het is een onderdeel van Rode Kruis Vlaanderen.  Dit is een onafhankelijke vrijwilligersorganisatie die opkomt voor kwetsbare mensen in binnen- en buitenland.

Rode kruis afdeling Meise-Wemmel


Onze afdeling is werkzaam in volgende disciplines:

Vorming: Meermaals per jaar organiseren onze lesgevers en simulanten eerstehulpopleidingen voor de brede bevolking. Dit kan gaan van een initatiecursus reanimatie tot een uitgebreide meerdaagse opleiding. Ook zorgen we regelmatig voor de opleiding van de leiding van jeugdbewegingen.  

Opleidingen Eerste Hulp

Hulpdienst: Onze hulpdienstvrijwilligers kom je waarschijnlijk het vaakste tegen. Ze zorgen voor eerste hulp op verschillende activiteiten in de gemeente. Bijkomend verlenen ze ook bijstand bij grotere provinciale evenementen en bij rampen.

Hulp op evenementen

Bloed: Meermaals per jaar organiseren we bloedinzamelingen op verschillende locaties in Meise en Wemmel. Je kan hier op afspraak dan terecht voor een bloeddonatie.

Bloedvoorziening

Aangepaste vakanties: Onze vrijwilligers van de aangepaste vakanties zijn ambassadeurs voor domein Polderwind. Bij hen kan je terecht voor alle informatie voor een zorgeloze vakantie.

Vakanties en kampen