EHBO cursussen

Stel dat er straks iemand van je gezin of een collega iets overkomt. Weet je dan hoe je moet reageren? Kan je eerste hulp toedienen bij een verstuiking, een brandwonde of hartstilstand? Wij vinden het belangrijk dat mensen elkaar kunnen helpen. Via onze gratis opleidingen leren we je de juiste vaardigheden aan om eerste hulp te bieden. Zo weet je wat je moet doen als er iets gebeurt. Want Kijken helpt niet.

Opleidingen Eerste Hulp

Waarover gaat het?

Cursus Eerste Hulp leert je kleine en grote wonden verzorgen, bloedingen stelpen, omgaan met verslikking, verstuikingen ... Ook de aanpak van een hartaanval of een beroerte komt aan bod. Bovendien leer je reanimeren. En het belangrijkste van allemaal, je leert hoe je zo’n eerstehulpsituatie nu eigenlijk aanpakt, of het nu om een groot of een klein ongeval gaat. Deze cursus is het zwitserse zakmes: de basis die overal bruikbaar is.

Je verfijnt deze vaardigheden nog verder. Je komt er meer te weten over wat te doen en hoe te helpen bij verschillende ziektebeelden en aandoeningen (bv.  hersenschudding, insectensteken en tekenbeten, kortademigheid, hyperventilatie, onderkoeling, zonneslag en hitteslag, epilepsie, diabetesproblematiek ...)

Op het einde van de cursus kan je examen afleggen en het erkende brevet Eerste Hulp behalen.

Hoe werkt het?

Het Rode Kruis Lille biedt deze opleidingen aan in haar eigen lokalen. Vanaf 16 jaar kan je deze cursussen kosteloos komen volgen en er in je eigen leven de vruchten van plukken. 

Schrijf je nu in!

Dit voorjaar start een nieuwe cursus! 

  • CURSUSDATA: zaterdagen 4 maart, 11 maart, 18 maart, 25 maart 2023
  • CURSUSTIJDEN: 9 uur tot 16.30 uur
  • EXAMEN: zaterdag 1 april 2022
  • PRIJS: Gratis!
  • LOCATIE: Lokaal Rode Kruis Lille, Gierlebaan 26A, 2275 Lille

Geïnteresseerd? Schrijf je nu in voor 1 maart 2023, want de plaatsen zijn beperkt! Wij nemen contact met je op om jouw inschrijving te bevestigen.

Vul het formulier in!

Verdere opleidingen?

Heb je na deze cursussen nog steeds niet genoeg? Sluit je dan aan bij onze hulpdienst. De opleidingen hier vormen je verder tot hulpverlener en bouwen hier op verder. Je kan zo doorgaan tot je ambulancier bent!