Voormalig Rode Duivel en Lillenaar Walter Meeuws bijt de spits af bij de stickerverkoop van Rode Kruis Lille

27/04/17

LILLE – Het is zover. Op donderdag 27 april mogen voorbijgangers in Lille opnieuw vijf euro klaarleggen in het handschoenkastje van hun auto’s. Want vanaf dan staan de vrijwilligers van het Rode Kruis aan de afritten van hun snelweg en de parkings van de supermarkten om stickers te verkopen. “Wij zijn er klaar voor”, laten de vrijwilligers enthousiast weten.

Rode Kruis Lille verkoopt zijn eerste sticker aan voetbaltrainer en voormalig Rode Duivel Walter Meeuws, een rasechte inwoner van deelgemeente Gierle. Hij draagt zijn lokale afdeling een warm hart toe. “Ik heb zelf de cursus Eerste Hulp gevolgd. Het boeide me echt, want nu ben ik zelf volledig klaar voor als er iets gebeurt, in plaats van in paniek om hulp te bellen. De sfeer is ook geweldig bij Lille. Da’s geweldig om daar een deel van te kunnen zijn.”

Nadat de bekende voetbaltrainer de spits heeft afgebeten, zal Rode Kruis Lille zijn stickers nog verder verkopen aan de afritten en de supermarkten in Lille. “Vorig jaar zijn we erin geslaagd om 2000 stickers te verkopen. Ook dit jaar zou het geweldig zijn om dat doel opnieuw te kunnen halen”, laat voorzitter Tor Wynants weten. De opbrengst daarvan gaat integraal naar de lokale afdeling.

Om hun doel te bereiken riepen de vrijwilligers van Rode Kruis Vlaanderen dit jaar de hulp in van de familie Kiekeboe. Tekenaar Merho gebruikte zijn befaamde figuurtjes op de sticker, terwijl ze – elk op hun eigen manier – een taak van het Rode Kruis tot een goed einde (proberen) te brengen. Voor vijf euro kan jij hen helpen helpen.