Rode Kruis Lille steekt zichzelf in modern jasje bij nieuwe aanwinst: “Eerste ziekenwagen in provincie Antwerpen met modern uitzicht”

24/03/19

Rode Kruis Lille heeft zichzelf letterlijk en figuurlijk in een nieuw jasje gestoken. De vrijwilligers vallen niet alleen op met de nieuwste generatie uniformen. De ambulanciers van de plaatselijke hulpdienst mogen ook met een andere ziekenwagen op pad. Dat is het allereerste exemplaar uit de provincie Antwerpen met de nieuwe bestickering van Rode Kruis Vlaanderen.

De fluogele en rode pakken steken fel af tegen de witte ambulance waar de vrijwilligers van het Rode Kruis Lille fier voor poseren. “We zijn heel blij dat onze hulpverleners met de nieuwe uniformen nog zichtbaarder en beter herkenbaar zijn. Bovendien verhogen ze ook de veiligheid voor onze vrijwilligers tijdens onze preventieve acties”, zegt hulpdienstverantwoordelijke Nick Vervoort. Tijdens de stickerverkoop vanaf 25 april bij de supermarkten en aan de autosnelwegen in Lille zullen die uniformen ook in het straatbeeld opduiken.

Ook de ambulance is voor de lokale hulpdienst een grote meerwaarde. De nieuwe aanwinst van Rode Kruis Lille is bovendien als eerste ziekenwagen uit de provincie Antwerpen uitgerust met de nieuwe bestickering van Rode Kruis Vlaanderen. “Wij zijn vooral blij met alle moderne snufjes, waarmee de wagen is uitgerust. Met deze ambulance kunnen we opnieuw verschillende jaar verder om preventief aanwezig te zijn op evenementen in onze deelgemeentes, maar ook om 24/7 beschikbaar te kunnen zijn voor als er een medisch interventieplan wordt afgekondigd”, aldus Vervoort.

Benieuwd hoe dat er precies uitziet? Kijk dan snel even naar het filmpje op onze Facebookpagina: