Cursisten in de bloemetjes: Rode Kruis Lille deelt fier brevetten uit

15/11/19

Een feestelijk weekend voor Rode Kruis Lille: vrijdagavond mochten we immers de geslaagde cursisten van de Eerste Hulp en Helper opleiding in de bloemetjes zetten. Want zij hebben door de opleiding te volgen niet alleen voor zichzelf, maar ook voor de medemens een meerwaarde gecreëerd door met de nodige kennis te kunnen helpen helpen.

De Lilse schepen van Volksgezondheid Chiel Danckers kwam de brevetten uitreiken. "Een hele eer om dat te mogen doen. Ik heb de lesgevers dan ook uitgebreid bedankt voor hun vrijwillige inzet binnen de hulpverlening en het enthousiaste opleidden van de cursisten", zegt hij.

Volgens de schepen en vormingsverantwoordelijke Marissa Paulussen verdienen ook de cursisten een pluim. Zij gaan immers het stevige engagement aan om hun verantwoordelijkheid deftig op te nemen over EHBO. En dat zouden meer mensen mogen doen, zegt Danckers: "EHBO leren is een (morele) verplichting die ieder van ons zou moeten dragen. Zo veel vrijwillig, knap en waardevol engagement! En nu jij nog?" besluit hij.