Handicar

De Handicar is opgericht in 1996. De gemeente Beveren baat sindsdien de vervoerdienst uit en kan hiervoor rekenen op vrijwilligers van onze plaatselijke rode kruisafdeling. Minder mobiele personen (al dan niet met een rolstoel) kunnen rekenen op deze dienstverlening. Voorwaarde is dat vertrek of aankomst van de rit binnen het grondgebied van Groot-Beveren ligt.

De aard van de ritten kan heel verschillend zijn: doktersbezoek, uitstap, begrafenis, revalidatie,familiebezoek,... De handicar rijdt 24 uur op 24, 7 dagen op 7, zelfs op Kerstmis en Nieuwjaar! Maandelijks worden er 300 ritten gereden.

Binnen de afdeling vormen de vrijwilligers van deze dienst een zeer hecht team. Zij voorzien al jaren een perfecte continuïteit waardoor de minder mobiele bevolking van Beveren toch kan rekenen op verplaatsingen tegen een democratisch tarief.

Naast de praktische hulpverlening die hier van toepassing is, heeft de handicarchauffeur ook een sociale taak. Voor sommige gebruikers is de rit in de handicar een moment waarop hij/zij een babbel kan doen, waar hij/zij een luisterend oor vindt.

Meer info ?

Eddy Anné

verantwoordelijke handicar

0499 70 02 12

 

Gemeente Beveren
Sociaal Huis
037504606

Sociaalhuis@beveren.be
www.beveren.be/product/handicar