Rode Kruis-Aalst viert een dubbele verjaardag met een doedag !

Rode Kruis-Aalst viert haar 110-jarig bestaan en 30-jarige verbroedering met het Duitse Rode Kruis van Cochem.

Al 110 jaar staat de Aalsterse afdeling van het Rode Kruis paraat om de bevolking te helpen. De nieuwe slogan “Rode Kruis-Vlaanderen helpt helpen” is dan ook spot-on. We verzorgen niet alleen gewonden op evenementen, maar leren de bevolking via EHBO- en reanimatiecursussen ook om zichzelf, hun naasten en zelfs totaal onbekenden te verzorgen. In onze 6 zorgbibliotheken lenen we niet alleen boeken uit, maar doen ook eens een babbel met mensen die daar nood aan hebben.

Ondertussen zijn we ook al 30 jaar verbroederd met het Duitse Rode Kruis uit het pittoreske Cochem. Al die tijd komen zij ons bijstaan tijdens Carnaval terwijl wij hen gaan helpen tijdens de wijnfeesten eind augustus. Dit leuke stadje aan de Moezel is zeker een bezoek waard!

Om deze dubbele verjaardag te vieren, organiseren wij op zondag 9 september op de Grote Markt van Aalst een doedag. Tussen 14u en 18u zijn er verschillende activiteiten. Op het programma staat een inleiding tot reanimatie met behulp van een AED toestel. Je kan meerijden op een  hindernissenparcours met de 4x4 Gator. Dat is een klein alle-terrein voertuig waar in de open kofferbak een brancard en een hulpverlener kan plaatsnemen. Onze simulanten grimeren de kindjes kleine nepwondjes of wie dat niet zo tof vindt, een leuke snoet. Er is ook een levend museum waarin vrijwilligers in oude uniformen een woordje uitleg geven over de verschillende tentoongestelde oude en recente wagens.