Woord van de afdelingsraad.

Wie zijn ze?

Waar zijn ze?

Hoelang zijn ze hier al?

Is het wel nodig dat ze hier zijn?

Hoeveel kost dat allemaal?

"Ze" zijn er dikwijls, maar meestal op de achtergrond en ze doen het allemaal vrijwillig.  En wanneer "ze" op de voorgrond komen, dan is het niet vanuit eigen belang, maar wél vanuit een gedrevenheid om andere mensen te kunnen helpen.

"Ze" zijn er niet zomaar, ze hebben allemaal de nodige opleidingen gevolgd, allemaal hebben ze ook die opwleiding vrijwillig en tijdens hun vrije tijd gevolgd. 'Tja, ook de proeven die "ze" moeten afleggen tijdens extra vormingen en bijscholingen, nemen ze er graag bij.

Wanneer er zoals afgelopen weken plots een vraag komt naar extra ondersteuning bij één van die botsingen op de E17 (met die Nederlandse bus) dan laten "ze" alles vallen en snellen "ze" ter hulpà.  In dit geval zelfs tot diep in de nacht en zelfs om terug mee te rijden met de slachtoffers tot in Nederland.  Of tijdens een rec ent optreden in Moen van een 3-tal beroemde meisjes, deden ze tientiallen verzorgingen én vingen ondertussen ook dan de verloren gelopen kindjes op en zorgden ze ervoor dat ze terug bij hun ouders kwamen.  Dit doen 'ze' alleaal met even veel goesting en inzet.

"Ze" zijn niet zomaar "ze", het zijn onze vrijwilligers van onze hulpdienst.  En een verdiende 'Dankjewel" voor hun inzet is hier meer dan op zijn plaats.  Diue bedanking voor hun inzet is hier meer dan op zijn plaats.  Die bedanking kregen "ze" ook expliciet naar aanleiding van de 2 bevenstaande hulpacties.  Maar wees ervan overtuigd, op elke manifestatie, groot of klein zetten ze zich in met dezelfde gedrevenheid.  Wat er ook gebeurd, je kan op "ze" rekenen, de vrijwilligers van onze hulpdienst.

Namens de Afdelingsraad

(Gepubliceerd in de 3-maandelijkse uitgave: "Zwevegemse Rode Kruis-Krant")

 

Ik wil ook een ZRK-krant ontvangen...  doe een gift van 40 euro of meer per jaar en ontvang  ons krantje)