Word vrijwilliger

Elke dag helpen wij mensen. Dat doen we overal, dus ook in jouw buurt. Om meteen met de deur in huis te vallen: wil je ons helpen als vrijwilliger? Jouw talenten en enthousiasme kunnen we absoluut gebruiken. Je vindt vast iets wat je graag doet. Voorkennis of een specifiek diploma is niet nodig, wij geven je een goede opleiding en ondersteuning. Kom erbij en help ons helpen!

Aarzel geen seconde en zeg ja!

Ja! Ik wil graag helpen

Wat kan je zoal doen?

Lesgever

Lessen geven in verschillende eerste hulpopleidingen voor volwassenen. Dit kan in cursusverband, als initiatie of als losstaande les zijn. Je hoeft geen diploma's te hebben, wij voorzien de nodige opleidingen.

Hulpverlener

Beman mee hulpposten op evenementen in en rond Zele. Je hoeft geen diploma's te hebben, wij voorzien de nodige opleidingen. Je komt terecht in een team van hulpverleners, ambulanciers, verpleegkundigen en artsen. Na het volgen van de opleiding Verzorging kan je stage doen als ambulancier voor de dienst 105 (niet-dringend ziekenvervoer). Daarnaast staan we ook stand-by in geval van rampen.

Ongevallensimulant

Je acteert en grimeert een verwonding of ziekte. Cursisten uit eerste hulpopleidingen of gespecialiseerde hulpverleners kunnen dankzij jou leren hoe ze een echte patiënt moeten behandelen. Naast cursisten uit onze opleidingen of gespecialiseerde hulpverleners kan dit ook op scholen of bij bedrijven.

Jeugdmonitoren

Je geeft eerste hulpinitiaties aan kinderen en jongeren tussen 6 en 15 jaar en jeugdleiders vanaf 16 jaar.

Jeugdinitiatoren

Je geeft eerste hulpinitiaties (lessen van 3 uur) aan kinderen en jongeren tussen 6 en 15 jaar of jeugdleiders vanaf 16 jaar.

Zorgbib

Je gaat mee op pad langs instellingen om ter plaatse boeken uit te lenen. We besteden daarbij veel aandacht aan het contact met de patiënten en de bewoners.

Bloedafnames

Help mee met het opzetten van de bloedafnames, verwelkom de bloedgevers aan de bar en help na de bloedafname afbouwen.

 

Maar dit is uiteraard niet alles, je kan nog zo veel meer doen. Klik op de knop bovenaan (of op deze tekst) en vul het contactformulier in, we nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.