Opleidingen Eerste hulp

Een ongeval is snel gebeurd. Maar als je onmiddellijk hulp biedt, voorkom je vaak erger. Eerste hulp kan echt het verschil maken. Wees gerust, het is makkelijker dan je denkt. Met enkele eenvoudige handelingen kan je al veel doen. Wil je anderen kunnen helpen als er iets gebeurt? Thuis, op school, in de jeugdbeweging, in de sportclub of op het werk. Wij leren je hoe.

Dé referentie in eerste hulp

Onze lesgevers zijn goed opgeleid en beschikken over uitstekend lesmateriaal. We maken de oefeningen zo realistisch mogelijk en de focus ligt op de praktijk. Oefenen, oefenen, oefenen! Al onze eerstehulprichtlijnen en -publicaties zijn wetenschappelijk onderbouwd. Deze ‘evidence-based’ aanpak garandeert dat we altijd de beste adviezen geven.

September 2024: GRATIS cursus EHBO

Op dinsdag 17 september start een gratis cursus EHBO. De cursus bestaat uit 12 lessen die doorgaan op dinsdagavonden van 20 tot 22.15 uur in het Rode Kruis lokaal, Neerstraat 100.

Ondermeer volgende onderwerpen komen in de lessen aan bod:


Vier stappen eerste hulp / flauwte en bloedingen / reanimeren en defibrilleren / ongevallen in water / huidwonden en brandwonden / beroerte en hartaanval / verslikking / letsels aan botten en spieren / elektriciteitsongevallen / vreemd voorwerp in oog, oor of neus / hoofdletsels / problemen bij hitte en koude / steken, beten en allergieën


Inschrijven (voor 14/09) bij Nicole Meganck via 0494 41 18 65 of vorming@waasmunster.rodekruis.be

Inschrijvingen beperkt tot 15 deelnemers, wees er snel bij !