Welkom bij Rode Kruis Voeren

Rode Kruis-Voeren is er voor de meest kwetsbaren in onze gemeente: bejaarden, zieken, mensen met een handicap, kinderen uit een kwetsbaar gezin. Onze afdeling maakt deelt uit van Rode Kruis-Vlaanderen. Rode Kruis is een onafhankelijke vrijwilligersorganisatie die opkomt voor kwetsbare mensen in binnen- en buitenland.

 

Bloedgevendoetleven

Wist u dat 70% ooit bloed nodig heeft en 3% bloed geeft? Er is dagdagelijks nood aan nieuw bloed. Daarom organiseert Rode Kruis-Voeren 4x per jaar een bloedinzameling.  Deze inzamelingen gaan door in de provinciale school. Data zijn terug te vinden op www.bloedgevendoetleven.be

 

Uitleendienst voor hulpmiddelen

Wie nood heeft aan een hulpmiddel zoals krukken, looprekjes, een wc-stoel of een rolstoel kan bij ons terecht. Alle hulpmiddelen zijn gebruiksvriendelijk, van hoge kwaliteit en worden tweejaarlijks gecontroleerd. Ook buiten de kantooruren zijn we bereikbaar.

 

Hulp op school

Niet elk kind kan gemakkelijk mee op school. Om ook hen een extra duwtje in de rug te geven zetten onze Brugvrijwilligers zich in. Samen lezen of een rekenoefening opnieuw uitleggen? Het kan allemaal.

 

Eerste hulp: voor iedereen door iedereen

Wat moet ik doen als mijn kind een brandwonde heeft? Hoe kan ik iemand reanimeren? Vroeg of laat komt iedereen in een kritieke toestand terecht. Dan is het geruststellend als je weet wat te doen. Interesse in een EHBO cursus? Surf naar: www.act.rodekruis.be

 

Zelf vrijwilliger worden of informatie nodig?

Contacteer: voorzitter@voeren.rodekruis.be of tel: 011 28 09 24

Kijk ook eens op onze facbookpagina: Rode Kruis-Voeren