Over onze afdeling

Rode Kruis Oudenburg - Jabbeke maakt deel uit van Rode Kruis-Vlaanderen. Rode Kruis is een onafhankelijke vrijwilligersorganisatie die opkomt voor kwetsbare mensen in binnen- en buitenland.

Onze vrijwilligers helpen
Wij zetten ons in op evenementen, voor de opvang van slachtoffers. Een ongeval is immers snel gebeurd. Wij zijn ook inzetbaar in kader van rampomstandigheden met een groep goed getrainde hulpverleners.

Onze hulpverlening beslaat niet alleen de eerste zorgen. Rode Kruis-Vlaanderen verzorgt over heel Vlaanderen ook bloedcollectes. Hiervan zijn er enkele in Oudenburg en Jabbeke. De donoren krijgen voor hun bloedgift een drankje en attentie aangeboden. Rode Kruis-Vlaanderen kan dit bloed gebruiken om veel mensen te helpen in ziekenhuizen.

Onze vrijwilligers helpen helpen
Wij kunnen u leren om mensen te helpen. Wist je dat je bij Rode Kruis Oudenburg - Jabbeke in slechts drie uur tijd iemand kunt leren reanimeren en defibrilleren? Wij bieden themalessen aan en geven ook regelmatig gratis cursussen EHBO. In deze cursus leert ons team Vorming jou de kneepjes van het hulpverlenen. Deze cursus is toegankelijk voor iedereen vanaf 16 jaar.

U kunt ook helpen
Iedereen kan helpen, op verschillende vlakken. Als jij belt naar 112 voor een ongeval, dan ben je aan het helpen! Heb je lessen gevolgd bij ons, dan kun je nog iets meer helpen.

Wist je dat je ook Rode Kruis Oudenburg - Jabbeke kunt helpen?

Wij zijn op zoek naar gedreven mensen die ons dynamisch team willen versterken. U kunt ons nieuw teamlid worden! Wij zoeken nog mensen om te helpen bij:

  • Hulpdienst: Om paraat te staan op evenementen, rampen.
  • Bloedcollecten: Klaarzetten van de zaal, mensen een drankje aanbieden, ...
  • Sociale hulpverlening: Aangepaste vakantiekinderen voor kwetsbaren een vakantie te geven om nooit te vergeten.
  • Vorming: Eerste hulp lessen geven aan de bevolking of een ongevallensimulant worden.
  • Jeugd Rode Kruis: Animator worden of eerste hulp lessen geven aan kinderen.

Indien uw interesse hebt in 1 van onze bovenstaande activiteiten stuur dan zeker een mailtje naar: voorzitter@oudenburg-jabbeke.rodekruis.be met secretaris@oudenburg-jabbeke.rodekruis.be in CC of spreek ons aan tijdens een van onze activiteiten.