Over onze afdeling

Rode Kruis Oostkamp is één van 250 afdelingen van Rode Kruis Vlaanderen. Onze afdeling werd opgericht in 1939 naar aanleiding van wereld oorlog 2. Tijdens deze oorlog stonden verschillende hulpverleners van onze afdeling klaar om gewonden te helpen. Na de oorlog werd er enkel nog een hulppost aan huis overgehouden. Pas in de jaren 1960 werd door de afdeling de eerste preventieve dienst gedaan. Op dit ogenblik zetten 44 Oostkampse vrijwilligers zich belangenloos in voor de medemens.

We helpen dicht bij en ver weg

Rode Kruis is de grootste humanitaire organisatie ter wereld. Wereldwijd zijn we actief met meer dan 180 nationale verenigingen, 17 miljoen actieve vrijwilligers en honderdduizenden vaste medewerkers.

In Vlaanderen zijn er zo’n 250 lokale afdelingen. Door deze sterke verankering in heel Vlaanderen staat onze afdeling heel dicht bij de bevolking. Zo kunnen we noden snel opsporen en helpen.

Onze vrijwilligers helpen

Wat we doen, is misschien niet altijd zichtbaar. Maar het betekent wel een wereld van verschil voor de mensen die op ons rekenen. We helpen op vlak van rampenbestrijding, zelfredzaamheid en bloedvoorziening.

We doen daarvoor maximaal beroep op vrijwilligers. Onze vrijwilligers helpen op verschillende manieren en zijn de spil van onze afdeling.

Help zelf helpen en wordt vrijwilliger

Wil je zelf helpen?? Word vrijwilliger. Neem hier een kijkje wat je allemaal kan doen. 

+ stel je kandidaat vrijwilliger
93

preventieve diensten gedaan in 2018

2736

uren gepresteerd in de hulpdienst

639

slachtoffers verzorgd