Jeugd Rode Kruis

Rode Kruis op kinder- en jongerenmaat

Jeugd Rode Kruis, dat is het Rode Kruis op maat van kinderen en jongeren. Zo'n 100 Vlaamse gemeenten hebben een eigen jeugdkern die jongeren, jeugdleiders en leerkrachten alles over eerste hulp en het 'grote' Rode Kruis leert.

Het Jeugd Rode Kruis is dé jeugdbeweging van het Rode Kruis! We spelen super toffe spelletjes, amuseren ons te pletter en stellen telkens een actieterrein van het Rode Kruis in de kijker. De 5 actieterreinen zijn: bloed, eerste hulp, sociale werking, internationale werking en hulpverlening. Al die activiteiten spelen we samen met kids tussen 6 en 16 jaar.

Een gift helpt ons helpen

Onze dienst kan zeker giften gebruiken. Daarom heeft het Jeugd Rode Kruis een aparte rekening geopend voor wie de JEUGD wil steunen. Het rekeningnummer is: BE88 7380 2895 6441. Natuurlijk krijg je een belastingvoordeel voor giften vanaf 40 euro op jaarbasis. Alvast bedankt voor je steun!

Iedereen is welkom!

Jeugd Rode Kruiser zijn is helemaal gratis. We verwachten dus geen lidgeld van jou! Af en toe doen we een betalende activiteit, bijv. schaatsen. Ook deze houden we zo goedkoop mogelijk.

We zijn een open jeugdbeweging. Alle kinderen tussen 6 en 16 jaar mogen bij ons komen spelen.
Ben je ouder dan 16? Je kunt zeker aansluiten bij ons leidingteam!


Groepen?
JUMPERS: kids vanaf 6 jaar tot en met 9 jaar (derde leerjaar)

RANGERS: kids vanaf 10 jaar (vierde leerjaar) tot en met 12 jaar (zesde leerjaar)

KANJERS: jongeren vanaf 13 jaar (1e middelbaar) tot en met 15 jaar (3e middelbaar)

 
Je kunt instappen wanneer je maar wil!

Kijk op onze Facebookpagina om te weten welke activiteiten we hebben...