Stickerverkoop 2017

De Rode Kruissticker kan je van donderdag 27 april tot en met donderdag 11 mei kopen bij één van onze 14.000 Rode Kruisvrijwilligers van de 249 lokale afdelingen in Vlaanderen. De kostprijs is nog steeds 5 euro en die gaat integraal naar de lokale afdelingen. Het is dankzij deze financiële steun dat onze vrijwilligers in staat zijn om te helpen helpen. Denk daarbij aan de massale hulp bij de aanslagen van 22 maart 2016. Het materiaal dat daar gebruikt werd, de ambulances, de brancards, het medisch materiaal enz… kon daar enkel zijn omdat de Vlaming daar in het verleden ook in geïnvesteerd had. Gelukkig maar.
De Kiekeboes zijn de populairste en best verkochte stripreeks van Vlaanderen. Sinds 1977 werden al 30 miljoen albums verkocht. Om de vele tienduizenden fans extra te verwennen kroop Merho graag in zijn tekenpen voor ons. 20 jaar geleden stond de beroemdste Vlaamse stripfamilie ook al eens op de beroemdste Vlaamse sticker. De Kiekeboes is hiermee de enige stripreeks die twee keer de oplage van 600.000 Rode Kruisstickers haalt.
Op de tekening snellen Marcel en Charlotte Kiekeboe als vrijwilligers ter hulp. Zoon Konstantinopel heeft een bloedzakje bij. Dochter Fanny reanimeert een strandganger die onwel werd, waarop zowat alle andere badgasten al dan niet ‘opzettelijk’ in zwijm vallen.