Niet-dringend ziekenvervoer

Heb je binnenkort vervoer nodig naar het ziekenhuis, rusthuis of naar je thuis? De ziekenwagens van Rode Kruis-Vlaanderen staan voor je klaar bij niet-dringende situaties.

Handig als je bijvoorbeeld alleen liggend of half-liggend kan worden vervoerd. Of als je moeite hebt bij het in- en uitstappen in een gewone wagen.

Bel 105 als het niet dringend is

Heb je niet-dringend ziekenvervoer nodig? Bel 105 of contacteer de lokale verantwoordelijke en we helpen je verder.
De Rode Kruis-ziekenwagens bieden je het grootste comfort. Reserveer je ziekenvervoer bij voorkeur ruim op tijd.

Met meer dan 170 ziekenwagens heeft Rode Kruis-Vlaanderen een van de grootste ziekenwagendiensten van Vlaanderen. Het Rode Kruis staat klaar om hulp te verlenen aan iedereen die dit type van vervoer nodig heeft. De ziekenwagens zijn op alle situaties voorbereid.

Rode Kruis-Vlaanderen heeft een overeenkomst met verschillende ziekenfondsen. Contacteer je ziekenfonds om de exacte tarieven en voorwaarden te kennen.

Kwaliteit gegarandeerd

De ambulanciers van het Rode Kruis zijn zeer goed opgeleid en krijgen voortdurend bijscholing. De wagens voldoen aan de medische normen van FOD Volksgezondheid. Bovendien is het Rode Kruis de enige organisatie die voor niet-dringend vervoer de hoge kwaliteitsstandaard van 112-wagens (dringend ziekenvervoer) hanteert.

Wél dringend? Bel 1-1-2, daar redt je levens mee

Als je dringende medische hulp nodig hebt – bijvoorbeeld na een ongeval - bel dan 112.