Over onze afdeling

Rode Kruis Gistel maakt deelt uit van Rode Kruis-Vlaanderen. Rode Kruis is een onafhankelijke vrijwilligersorganisatie die opkomt voor kwetsbare mensen in binnen- en buitenland.

Onze vrijwilligers helpen

Wij zetten ons in op evenementen, voor de opvang van slachtoffers. Een ongeval is immers snel gebeurd. Wij zijn ook inzetbaar in kader van rampomstandigheden met een groep goed getrainde hulpverleners.

Onze hulpverlening beslaat niet alleen de eerste zorgen. Rode Kruis-Vlaanderen verzorgt over heel Vlaanderen ook bloedcollectes. Hiervan zijn er vier in Gistel en vier in Snaaskerke. De donoren krijgen voor hun bloedgift een drankje en attentie aangeboden. Rode Kruis-Vlaanderen kan dit bloed gebruiken om veel mensen te helpen in ziekenhuizen.

Daar stopt het niet bij. Wist je dat je bij ons ook materiaal kunt ontlenen tijdens je herstel? Heb je krukken nodig, een rolstoel... Je kunt bij ons terecht, zowel tijdens de week als in het weekend!

Onze vrijwilligers helpen helpen

Wij kunnen u leren om mensen te helpen. Wist je dat je bij Rode Kruis Gistel in slechts drie uur tijd iemand kunt leren reanimeren en defibrilleren? Bij bieden themalessen aan en geven ook regelmatig gratis cursussen EHBO. In deze cursus leert ons team Vorming jou de kneepjes van het hulpverlenen. Deze cursus is toegankelijk voor iedereen vanaf 16 jaar.

U kunt ook helpen

Iedereen kan helpen, op verschillende vlakken. Als jij belt naar 112 voor een ongeval, dan ben je aan het helpen! Heb je lessen gevolgd bij ons, dan kun je nog iets meer helpen.

Wist je dat je ook Rode Kruis Gistel kunt helpen?

Wij zijn op zoek naar gedreven mensen die ons dynamisch team willen versterken. U kunt ons nieuw teamlid worden! Wij zoeken nog mensen om te helpen bij:

  • de jaarlijkse stickerverkoop
  • de bloedinzamelingen, met het klaarzetten en opruimen van de zaal en het aanbieden van een drankje aan onze donoren
  • de hulpdienst, om paraat te staan op evenementen
  • het organiseren van cursussen, het lesgeven in EHBO of het uitvoeren van ongevallensimulatie om de praktijkoefeningen mogelijk te maken
  • de sociale hulpverlening, met het Brugfigurenproject

Zet u zich graag in voor de medemens? Is vrijwilliger worden iets voor u? Wij willen u leren kennen! Stuur een mailtje naar info@gistel.rodekruis.be of spreek ons aan tijdens een van onze activiteiten.