Over onze afdeling

Onze afdeling maakt deelt uit van Rode Kruis-Vlaanderen. Rode Kruis is een onafhankelijke vrijwilligersorganisatie die opkomt voor mensen in binnen- en buitenland.

We helpen dicht bij en ver weg

Rode Kruis-Vlaanderen maakt deel uit van het Internationale Rode Kruis, de grootste humanitaire organisatie ter wereld. Wereldwijd zijn we actief met meer dan 180 nationale verenigingen, 17 miljoen actieve vrijwilligers en honderdduizenden vaste medewerkers.

In Vlaanderen zijn er zo’n 238 lokale afdelingen met samen zo'n 14.000 vrijwilligers! Door deze sterke verankering in heel Vlaanderen staat onze afdeling heel dicht bij de bevolking. Zo kunnen we noden snel opsporen en helpen.

Onze vrijwilligers helpen

Wat we doen, is misschien niet altijd zichtbaar. Maar het betekent wel een wereld van verschil voor de mensen die op ons rekenen. We helpen op vlak van rampenbestrijding, zelfredzaamheid, eerste hulp-opleidingen, bloedvoorziening en zo veel meer.

We doen daarvoor maximaal beroep op vrijwilligers. Onze vrijwilligers helpen op verschillende manieren en zijn de spil van onze afdeling.
Binnen de afdeling Geel doen we dit met een team van bijna 70 vrijwilligers. Veel van deze vrijwilligers zijn op jaarbasis enkele keren actief voor onze activiteiten binnen de Hulpdienst, Uitleendienst, Bloed, Zorgvakanties en Vorming. 
Daarnaast zijn verschillende vrijwilligers bij onze afdeling geregistreerd als gelegenheidsvrijwilligers, bijvoorbeeld voor de ondersteuning tijdens het jaarlijkse bedankingsfeest voor onze vrijwilligers, of tijdens de nationale fondsenwervingsactie (pleisterverkoop). Kom jij ons team versterken?