Zorgbib, meer dan een boek

Als je in een zorgvoorziening verblijft, kan een boek, cd of dvd welgekomen ontspanning zijn. Daarom is er onze Zorgbib. Zorgbib-vrijwilligers bezoeken bewoners en lenen hen goede boeken, cd’s of dvd’s uit. En bovenal maken ze tijd. Voor een babbel, een lach, een hart onder de riem als dat nodig is. Zorgbib? Dat is een boek en deugddoend contact.

JA, IK WIL OOK ZORGBIBVRIJWILLIGER WORDEN

Collectie op maat

Het aanbod van Zorgbib is ruim. En helemaal op maat van de bewoners en patiënten. Naast boeken (ook anderstalige), stripverhalen, cd’s en dvd’s zijn er grote letterboeken, voorleesboeken, Daisy-boeken (luisterboeken voor mensen met leesbeperking), makkelijk lezen-boeken en kijkboeken. Er zijn aangepaste materialen voor activiteitenbegeleiding bij ouderen. Ook reminiscentiemateriaal om herinneringen te prikkelen. Bvb. bij personen met dementie. Voor jonge lezertjes is er de kindercollectie met prenten-, leesboeken, cd’s, dvd’s, kamishibai enz.

Neem een kijkje in onze catalogus

Dringend vrijwilligers nodig

Zorgbib Diest heeft verschillende uitleenpunten over heel ons werkgebied. Om die uitleenpunten optimaal te kunnen laten draaien, rekenen we volledig op vrijwilligers. Zij kleuren de dag van heel veel mensen die een beroep doen op Zorgbib.