Help mee tegen corona!

De artsen, verpleegkundigen en zorgkundigen in de ziekenhuizen en woonzorgcentra geven dag en nacht het beste dat ze hebben tegen dit virus. Maar ook jij kan helpen
Een kort engagement of een langdurige inzet, in deze moeilijke periode kunnen we elke hulp gebruiken!

Wat zijn crisisvrijwilligers?
Crisisvrijwilligers zijn mensen die zich voor een korte periode engageren op een plek waar er een acute nood is. De shiften duren meestal een 5-tal uur en deze kunnen tijdens de week of in het weekend zijn. Dit kies jij!

Woonzorgcentra in overal in Vlaanderen vragen hulp. Door te helpen met het eten, logistieke taken over te nemen en bewoners te helpen met de digitale communicatie ontlasten we het personeel zodat zij zich kunnen blijven focussen op hun zorg- en medische taken. Je registreert je via de website van de crisisvrijwilligers. Daar krijg je een overzicht van waar er hulp gevraagd wordt en wat de uren en taken zijn. Door zelfs al één shift in te vullen help je al! Voor meer info: https://www.rodekruis.be/crisisvrijwilligers

Help kinderen bij hun huiswerk
De lockdown in het voorjaar, de quarantaines en de langere vakantie zorgden ervoor dat veel kinderen het moeilijker kregen op school.  Naar aanleiding van deze coronaperiode heeft het lokaal bestuur Dendermonde ook beslist om de komende jaren in te zetten op kwetsbare groepen.  Vanuit Rode Kruis willen wij graag mee ondersteunen in één van deze projecten nl. huistaakondersteuning.

Met één à twee uurtjes per week help je kinderen al enorm. De school en onze verantwoordelijke sociale hulpverlening geven je de nodige ondersteuning!  Voor mee info: socialehulpverlening@dendermonde.rodekruis.be

Geef bloed of plasma
Bloedplasma van mannen die genezen zijn van covid-19 wordt gebruikt als basis voor een behandeling van patiënten die op dit ogenblik ernstig ziek zijn door corona. Door het grote aantal patiënten in onze ziekenhuizen staat onze bevoorrading onder druk.
Registreer je via https://covid19plasma.rodekruis.be

Ook als je niet besmet raakte met het coronavirus of als je plasma niet in aanmerking komt om gebruikt te worden als geneesmiddel tegen corona is je donatie broodnodig. Onze zorgverleners proberen immers ook de reguliere zorg zo veel mogelijk te laten doorgaan en hebben daarvoor plasma en bloedproducten nodig. 

De bloedgift zelf duurt niet langer dan een kwartier maar ook voor de registratie, het invullen van de vragenlijst en een bezoek bij de donorarts moet je wat tijd voorzien. De donatie van plasma duurt 30 tot 45 minuten.
Bekijk of je in aanmerking komt als donor via deze informatie en maak nu je afspraak voor je donatie in Sint-Gillis-Dendermonde, Baasrode of Grembergen.

Financiële steun
Niet in de mogelijkheid om een van deze engagementen op te nemen? Help ons dan met een gift, zodat wij kunnen blijven helpen in jouw buurt! Doneer minstens €40 en krijg voor 2020 60% terug als belastingvermindering op je volgende belastingsbrief! Klik hier om ons financieel te steunen.