Aanvraagformulier hulpdienst

Je hebt onze hulppost vast al eens gezien op een wandel- of fietswedstrijd, of op een muziekfestival. 

Op verzoek van een organisator kunnen de Hulpdienstvrijwilligers van onze afdeling aanwezig zijn op grote evenementen, waar het risico bestaat dat mensen (medische) verzorging nodig hebben.

Onze medewerkers staan op zulke evenementen altijd paraat om iemand te helpen die zich onwel voelt, pijnlijke blaren heeft, gevallen is of zwaardere letsels heeft opgelopen.

Zo'n hulpactie houdt meer in dan alleen een tentje plaatsen... Elke actie wordt grondig voorbereid. De vrijwilligers houden rekening met een heleboel factoren: het weer, soort risico’s, aantal aanwezigen, grootte van het terrein… Ze maken afspraken met de andere hulpdiensten die aan de hulpactie meewerken en ze zullen ervoor zorgen dat ook toegangs- en afvoerwegen vrij zijn om eventuele gewonden snel te kunnen helpen...

Om deze hulpposten of mobiele teams optimaal te kunnen organiseren vragen we ons voldoende op tijd even te contacteren. Samen bespreken we dan de belangrijkste risicofactoren en zorgen dan voor een correcte en snelle verdere afhandeling van uw dossier. Vul daarvoor onderstaand formulier in, wij contacteren je dan zo snel mogelijk.