Bloedvoorziening

Overal in Vlaanderen zamelt Rode Kruis-Vlaanderen bloed in. Niet alleen voor heel veel zieke mensen is dit van levensbelang. Ook na verkeersongevallen, bij operaties of na bevallingen is er vaak heel wat bloed nodig om levens te redden. Daarom is het belangrijk dat er altijd voldoende bloed in voorraad is. Ook onze afdeling helpt. Je kan bij ons bloed geven. Kom jij ook langs?

Ik wil bloed geven

Rode Kruis Vlaanderen & Defensie

Sinds 1 januari 2019 neemt het Rode Kruis Vlaanderen de bloedinzamelingen van het Belgische leger over. Defensie zamelde tot dan haar eigen bloed in voor internationale missies alsook voor patiënten in het militair hospitaal van Neder-Over-Heembeek. Deze samenwerking zorgt ervoor dat Defensie zich kan focussen op hun core business namelijk militaire operaties en de medische paraatheid van de militairen.

O-negatief, de universele donor

O-negatief is een zeldame bloedgroep, slechts 6,75% van de Vlamingen heeft dit type bloed terwijl meer dan 10% dit type toegediend krijgt. Een goede bloedvoorraad van dit type wint kostbare tijd in noodsituaties denk maar aan kettingbotsingen waarbij veel slachtoffers snel bloed nodig hebben of militaire missies. 

Heb jij bloedgroep O-? Dan zit levens redden écht in je bloed. 

Ik wil bloed geven