Rode Kruis-Vlaanderen roept Vlamingen op om ook tijdens de vakantieperiode bloed en plasma te doneren

Ook tijdens de vakantiemaanden – een typische periode waarin mensen minder doneren – hebben mensen dagelijks bloed en plasma nodig. Daarom roept Rode Kruis-Vlaanderen de Vlamingen op nu reeds een afspraak te maken om plasma of bloed te doneren.  Dat kan in één van onze 14 donorcentra (Aalst, Beringen, Brugge, Brussel, Edegem, Geel, Genk, Gent, Kortrijk, Leuven, Mechelen, Roeselare, Sint Niklaas en Turnhout) maar voor bloeddonaties kan dat ook tijdens mobiele collectes en, voor de zomermaanden, op speciale locaties.

Speciale locaties

Rode Kruis-Vlaanderen organiseert tijdens de zomermaanden bloeddonaties op o.a volgende locaties: Center Parcs De Haan, het Provinciehuis in Antwerpen, bij voetbalclub Zulte Waregem en KV Mechelen, in het Jan Breydel stadion in Brugge, in het recreatiedomein het Zilvermeer in Mol, het Havenhuis in Antwerpen en op de Pier in Blankenberge. 

De data en plaatsen waarop je steeds kan doneren vind je hier. Voor de speciale locaties zijn de data: 

-       Center Parcs De Haan: vrijdag 14 juni

-       Provinciehuis Antwerpen: dinsdag 25 juni

-       Zulte Waregem: woensdag 3 juli

-       KV Mechelen: dinsdag 9 juli

-       Jan Breydel stadion: vrijdag 5 juli

-       Zilvermeer: vrijdag 5 juli, maandag 29 juli en vrijdag 30 augustus

-       Havenhuis: maandag 29 juli

-       Pier Blankenberge: donderdag 8 augustus

Warme oproep

Wacht zeker niet om nu reeds een afspraak te maken om te doneren. Zowel reguliere als nieuwe donoren zijn bijzonder welkom in één van onze donorcentra of tijdens een mobiele collecte. Wil je ook je steentje bijdragen door bloed, maar vooral ook plasma te geven: ga naar Geef bloed, plasma of bloedplaatjes, check de locatie en het tijdstip dat jou het best uitkomt en maak een afspraak. Of maak telefonisch een afspraak via het gratis nummer 0800 777 00.

Wie nieuw is doet best eerst de Donorzelftest: Donorzelftest

Wie eerst nog wat wil lezen over bloed of plasma geven, ga naar: Bloed geven: hoe, waar en mag ik?

© Foto: Marc Ryckaert