Zorgbib

In een ziekenhuis of zorgvoorziening kunnen een goed boek, een cd of dvd wonderen doen. Daarom organiseren we Zorgbib. De kerntaak van Zorgbib valt perfect te omschrijven met de slagzin “Zorgbib, meer dan een boek”. Naast het uitlenen van boeken, cd’s en dvd’s … maken onze vrijwilligers vooral tijd voor een kort bezoek of een gesprekje met patiënten en bewoners.

Bibliotheek op maat

Het aanbod van onze Zorgbib is erg ruim en op maat van de bewoners en patiënten. We hebben boeken, strips, cd’s, dvd’s, maar ook voorleesboeken, Daisyboeken (luisterboeken) en kijkboeken aan. We hebben aangepaste materialen voor activiteitenbegeleiding van ouderen, en reminiscentiemateriaal om herinneringen op te roepen bij personen met dementie.

Tijd voor een praatje

Sociaal contact staat centraal bij Zorgbib. Onze vrijwilligers maken met plezier tijd voor een praatje met de patiënt of de bewoner. Naast de boekenronde en de gesprekjes organiseren we voorlees- of vertelmomenten voor oudere bewoners van een zorgcentrum.

Zorgbib in jouw ziekenhuis of zorgvoorziening?

Een Zorgbibwerking opstarten doen we op vraag van een voorziening en samen met een lokale Rode Kruisafdeling. Dat gaat als volgt:

  1. Tijdens een eerste kennismaking stellen we je onze collectie voor en leggen we uit hoe Zorgbib werkt.
  2. Na het ondertekenen van een samenwerkingsovereenkomst spreken we een startdatum af.
  3. We leveren de startcollectie. Aan de vrijwilligers en betrokken medewerkers geven we een korte introductie over hoe ze met de collectie aan de slag kunnen gaan.
  4. We nodigen de vrijwilligers en medewerkers uit om de basisopleiding ‘Zorgbib, kneepjes van het vak’ te volgen.        

Contacteer ons