Rode Kruis-Mortsel, aangename kennismaking

 

Wie zijn we, wat doen we?


Je hebt ongetwijfeld al eens van het Rode Kruis gehoord. Misschien ben jij wel één van de vele duizenden mensen die elk jaar op de Mortselse kruispunten de bekende zelfklevers koopt tijdens onze veertiendaagse? Wie weet heb je er misschien wel eens aan gedacht om bloeddonor te worden of om een EHBO-cursus te volgen? Je hebt de vrijwilligers van onze hulpdienst misschien al eens aan het werk gezien tijdens een of ander sporttornooi, op de Mortselse jaarmarkt of tijdens een muziekfestival ? Of misschien ben je wel eens voorbij ons lokaal gewandeld zonder het te beseffen? Hoog tijd dus om ons even voor te stellen aan jong en oud.

In 1939, in volle oorlogstijd, werd de afdeling opgericht, toen nog met de gemeenten Edegem, Boechout, Hove, Lint, Vremde, Kontich. Na enkele maanden werden in deze gemeenten ook afdelingen opgericht, zodat Mortsel alleen verder ging. Mortsel werd tijdens de oorlog zwaar getroffen, zeker in april 1943. Het Rode Kruis Mortsel stelde alles in het werk om iedereen te helpen. Hierbij dienen we zeker alle anderen diensten en afdelingen te vermelden.

 

 

Tijdens de jaren, is de afdeling steeds blijven investeren in materiaal om de bevolking op te leiden, preventieve aanwezigheid op diverse evenementen, hulp bij rampen (oa Inno Bxl, watersnood Ruisbroek, Switel Antwerpen, Broom ramp Ekeren, brand in rusthuis Walem,…), bloedinzamelingen, Jeugd Rode Kruis, bibliotheek in zieken- en rusthuizen,….

2014 was een feestjaar voor onze afdeling. We bestonden dan 75 jaar. Tal van activiteiten werden gepland, een tentoonstelling vond plaats in het stadhuis met een receptie en een grootschalige rampoefening binnen Mortsel. Wat was het een gezellig jaar.

Wil je graag meer weten over de Rode Kruis afdeling Mortsel? Dan kan je altijd via deze website iemand van de verantwoordelijken contacteren of even onze website doorlopen. 

 Cois Van Roosendael

Voorzitter

Tel.: +32 3 440 13 54

Gsm: +32 476 46 66 04

voorzitter@mortsel.rodekruis.be  

Vrijwilliger: een jij?

Interesse in een cursus Eerste Hulp, AED of jeugdleider in het Jeugd Rode Kruis, contacteer onze dienst vorming via vorming@mortsel.rodekruis.be of onze dienst  jeugd@mortsel.rodekruis.be. We zullen je dankbaar zijn dat je je steentje wil bijdragen. 

2358

vrijwillige uren hulpdienst in 2018

119

hulpposten in 2018

61

vrijwilligers op dit moment