60ste stickeractie van het Rode Kruis gaat van start

Vrijwilligers dit jaar op vaste standplaatsen, versterkt door Delhaize, lokale handelaar en online verkoop

De stickerverkoop van Rode Kruis-Vlaanderen gaat vandaag van start. Van 22 april tot en met 6 mei 2021 zullen de stickers te koop zijn in heel Vlaanderen en kunnen Vlamingen hun Rode Kruisafdeling steunen. Een duwtje in de rug dat -na een jaar alles geven- éxtra welkom is. Door de geldende coronamaatregelen zal de vertrouwde actie iets anders lopen dan normaal. Zo zullen vrijwilligers niet te vinden zijn op kruispunten, maar vatten ze post aan vaste standplaatsen in openlucht en wordt online verkoop extra aangemoedigd. Nieuw dit jaar: je kan de sticker ook kopen bij Delhaize en de lokale handelaar.

Het coronavirus zette het land op pauze: winkels sloten, verplaatsingen werden beperkt tot het minimum en thuiswerken werd de norm. Maar niet voor het Rode Kruis. Er werd het voorbije jaar massaal beroep gedaan op Rode Kruisvrijwilligers voor ondersteuning. “Onze vrijwilligers van afdeling Lebbeke stelden hulpdienstmateriaal ter beschikking, bemanden de Huisartsenwachtpost Vehamed, voerden logistieke taken uit in verschillende woonzorgcentra en volgden een opleiding om sneltesten in scholen te kunnen afnemen”, aldus Leonie Cleijman, verantwoordelijke PR & werving bij Rode Kruis-Lebbeke.

Alternatieve verkoopkanalen

Al 60 jaar lang trekken Rode Kruisvrijwilligers eind april de straat op om stickers te verkopen. Een fondsenwervingsactie die uitgroeide tot een begrip in Vlaanderen. Om de verkoop op een veilige manier te organiseren, zullen vrijwilligers dit jaar niet te vinden zijn op kruispunten. In plaats daarvan vatten ze post op de parking van o.a. Lidl en Van Der Schueren tijdens de weekends van de stickeractie. Daarnaast zal de sticker voor het eerst te koop zijn aan de kassa bij AD Delhaize Lebbeke en Proxy Delhaize Wieze. Ook de lokale handelaar Apotheek Duopharm zal een verkooppunt zijn. Liever steunen vanuit je luie zetel? Dat kan! De sticker kan ook aangekocht worden via www.koopdesticker.be/lebbeke. Hou onze Facebookpagina Rode Kruis-Lebbeke in de gaten voor meer informatie over de alternatieve verkooppunten.

Steun de vrijwilligers in jouw buurt

De opbrengst van de stickeractie gaat integraal naar de lokale Rode Kruisafdelingen. Hiermee investeren de vrijwilligers in de aankoop van materiaal voor de hulpdienst. Alle kleine bijdragen maken samen een groot verschil waardoor Rode Kruisvrijwilligers hulp in jouw buurt kunnen blijven bieden. Je geeft dus zoveel meer dan 5 euro!