Over onze afdeling

Onze afdeling maakt deelt uit van Rode Kruis-Vlaanderen. Rode Kruis is een onafhankelijke vrijwilligersorganisatie die opkomt voor kwetsbare mensen in binnen- en buitenland.

We helpen dicht bij en ver weg

In Vlaanderen zijn er zo’n 250 lokale afdelingen. Door deze sterke verankering in heel Vlaanderen staat onze afdeling heel dicht bij de bevolking. In Edegem-Kontich staan 72 vrijwilligers klaar om te helpen.

Rode Kruis is de grootste humanitaire organisatie ter wereld. Wereldwijd zijn we actief met meer dan 180 nationale verenigingen, 17 miljoen actieve vrijwilligers en honderdduizenden vaste medewerkers.

Onze vrijwilligers helpen

Wat we doen, is misschien niet altijd zichtbaar. Maar het betekent wel een wereld van verschil voor de mensen die op ons rekenen. De meeste mensen kennen de hulpdienst (aanwezig op grote evenementen en op de bres bij rampen) en de bloedinzamelingen.
Onze afdeling doet echter nog veel meer, lessen voor jeugd en volwassenen, zorgbibliotheek in het UZA, brugfiguren op meerdere scholen, uitlenen van o.a. krukken, rolstoelen, e.d., aangepaste vakanties voor kinderen en volwassenen, internationale samenwerking, ...

We doen daarvoor beroep op vrijwilligers. Onze vrijwilligers helpen op verschillende manieren en zijn de spil van onze afdeling.

73

Acties door de hulpdienst in 2019

51

personen leerden EHBO bij ons in 2019

72

Actieve vrijwilligers in Edegem-Kontich