Over onze afdeling

Onze afdeling maakt deelt uit van Rode Kruis-Vlaanderen. Rode Kruis is een onafhankelijke vrijwilligersorganisatie die opkomt voor kwetsbare mensen in binnen- en buitenland.

We helpen dicht bij en ver weg

Rode Kruis is de grootste humanitaire organisatie ter wereld. Wereldwijd zijn we actief met meer dan 180 nationale verenigingen, 17 miljoen actieve vrijwilligers en honderdduizenden vaste medewerkers.

In Vlaanderen zijn er zo’n 250 lokale afdelingen. Door deze sterke verankering in heel Vlaanderen staat onze afdeling heel dicht bij de bevolking. Zo kunnen we noden snel opsporen en helpen.

Zichtbaar en onzichtbaar

 Wat we doen, is misschien niet altijd zichtbaar. Maar het betekent wel een wereld van verschil voor de mensen die op ons rekenen. Bij Rode Kruis Duffel kan je terrecht voor EHBO-cursussen en voro informatie over bloed geven. Maar wist je dat onze vrijwilligers dag en nacht klaarstaan om te helpen bij noodsituaties?

Rode Kruis-Duffel helpt helpen

Voor al de bovenvermelde activiteiten doen we maximaal beroep op vrijwilligers. Onze vrijwilligers helpen op verschillende manieren en zijn de spil van onze afdeling.

In Duffel staan meer dan 23 rodekruisvrijwil­ligers, 2000 bloed­gevers, 50 cursisten eerste hulp, talrijke sympa­thi­santen en gelegenheids­medewerkers klaar om te helpen.

 Ook jij kan helpen!

 Zin om ook je steentje bij te dragen? Dat kan! Geef ons een seintje, en we contacteren je voor een vrijblijvende babbel.

JA, IK WIL HELPEN!

 

33

Actieve vrijwilligers

190

Bloeddonoren per donatiemoment

50

cursisten per jaar