Zorgbib

Als je in een ziekenhuis of rusthuis ligt, heb je wel wat afleiding nodig, om de verveling te doorbreken of even je problemen te vergeten.

Voor bejaarden die in een verzorgingstehuis verblijven kunnen de uren en dagen erg lang duren.

Daarom gaan onze vrijwilligers er op pad. Via een bezoek proberen ze het verblijf voor deze mensen wat aangenamer te maken. Ze maken tijd voor een gesprek. Voor wie wat ontspanning en verstrooiing wil, hebben ze boeken bij.
 
Het Rode Kruis leent boeken uit in meer dan 100 uitleenpunten (algemene ziekenhuizen, verzorgingsinstellingen en psychiatrische instellingen).

Hier in Denderleeuw zijn onze vrijwilligers van de sociale dienst actief in de rusthuizen Rodenbach en Ter Bake evenals in het rusthuis de Pastorie in Denderhoutem.

Daar gaan zij met hun boekenwagenje van kamer tot kamer. Zij hebben op hun rijdende bibliotheek steeds een ruim aanbod aan genres en onderwerpen mee zodat er gewoonlijk wel iets bij is naar de zin van de lezer.

Voor de rodekruisvrijwilligers is het uitlenen meer dan zomaar een boek bezorgen. Ze maken ook tijd voor een praatje

De rodekruisbibliotheek bevat meer dan 100.000 boeken en is heel gevarieerd: romans, wetenschappelijke boeken, stripverhalen, kijkboeken, kinderboeken, groteletterboeken en 'gesproken boeken' voor slechtzienden, informatieve gezondheidsboeken... De collecties worden regelmatig gewisseld zodat elk uitleenpunt regelmatig over andere titels beschikt.

Meer info: 0478 88 18 31