Hoe uitlenen?

Waar je ook bent, overal in Vlaanderen vind je een uitleendienst van het Rode Kruis. Ook onze afdeling heeft een uitleendienst. De meest gevraagde hulpmiddelen hebben we altijd in voorraad.

Openingstijden

Onze uitleendienst wordt bemand door vrijwilligers. Velen onder hen werken overdag. Ze kunnen je dus vooral ‘s avonds en in het weekend verder helpen. Neem eerst telefonisch contact op, dan staan zij klaar met de hulp die je nodig hebt.

De uitleendienst is telefonisch te bereiken via GSM 0475 79 37 99.

Uitleentermijn

Elk hulpmiddel kun je maximaal een jaar ontlenen. Als je het langer nodig zou hebben, is het immers meestal goedkoper om het materiaal zelf aan te kopen.

We verkopen zelf geen hulpmiddelen. Wel kunnen we je helpen bij de aankoop ervan met tips, adressen en informatie over financiële premies.

Beperkt huurgeld

Om de kwaliteit van onze hulpmiddelen te blijven garanderen, vragen we een beperkt huurgeld. Daarnaast vragen we ook een waarborg als garantie dat de hulpmiddelen ook door een volgende persoon in perfecte staat kunnen ontleend worden.

Je weet niet precies hoe het hulpmiddel te gebruiken? 

Dat is geen enkel probleem. Voor je onze uitleendienst verlaat, demonstreren we graag hoe het moet. Je krijgt ook een folder mee naar huis zodat je alle informatie nog eens rustig thuis kunt nalezen.