Cursus Eerste Hulp/Helper een succes!

Dit voorjaar organiseerden onze vrijwilligers van Vorming opnieuw een cursus Eerste Hulp/Helper. De lesgevers, simulanten en assistenten maakten er een leerrijke cursus van, doorspekt met praktijkverhalen en praktijkvoorbeelden en levensechte simulaties van verwondingen en aandoeningen.

De cursus werd afgesloten met een examen. Maar liefst 18 cursisten legden met succes hun examen af. Zo zijn Mechelen en Bonheiden alweer een heel stuk veiliger geworden!

Onze najaarscursus 'Eerste Hulp' heeft het maximale aantal inschrijvingen bereikt. Voor de cursus 'Helper' zijn er nog enkele vrije plaatsen (deelnemen kan enkel mits een recent attest 'Eerste Hulp'). We bekijken met ons team of we nog een extra cursusperiode kunnen inlassen. Interesse? Neem dan contact op met ons, zodat we je gegevens al in onze databank stoppen. 

Interesse in een cursus eerste hulp.

Kwaliteitsvolle hulpverlening betekent voortdurend bijscholen

Onze hulpverleners verzamelden op 31 januari 2016 op domein De Nekker voor een stevige bijscholing rond het benaderen van slachtoffers.

Bekijk

Rode Kruis Mechelen-Bonheiden helpt helpen

Met een tachtigtal vrijwilligers zetten we ons dag in dag uit met veel enthousiasme in voor de bevolking van (groot) Mechelen en Bonheiden. Misschien ken je ons van onze hulppost op evenementen of van de lessen 'reanimeren met AED'. Maar we doen veel meer dan dat... Ontdek er alles over op deze website!

Wij kijken er alvast naar uit om jou te ontmoeten!

Ontdek wat we doen

Helpertjeskamp 2016 - Een succes!

Tijdens de Krokusvakantie (2016) organiseerde Jeugd Rode Kruis Mechelen-Bonheiden een 'Helpertjeskamp' voor jongeren uit het vijfde en zesde leerjaar (lager onderwijs). Het was een onvergetelijke week waarin de jongens en meisjes heel wat leerden over eerstehulp en over de verschillende hulpdiensten. Daarnaast werden er ook heel wat spelletjes gespeeld en ontstonden er nieuwe vriendschappen. Wat ons betreft voor herhaling vatbaar!

Bekijk

116

keer eerste hulp op evenementen in 2015

7

vrijwilligers voor afdelingszaken

8

vrijwilligers voor Jeugd Rode Kruis