Cursus Eerste Hulp/Helper een succes!

Ook dit najaar organiseerden onze vrijwilligers van Vorming opnieuw een cursus Eerste Hulp/Helper. De lesgevers, simulanten en assistenten maakten er een leerrijke cursus van, doorspekt met praktijkverhalen en praktijkvoorbeelden en levensechte simulaties van verwondingen en aandoeningen.

De cursus werd afgesloten met een examen. Maar liefst 14 cursisten legden met succes hun examen af. Zo zijn Mechelen en Bonheiden alweer een heel stuk veiliger geworden!

Op zaterdag 14 januari startte de voorjaarscursus met 20 cursisten. Omdat de vraag ook nu weer groter was dan het aanbod, organiseren we een tweede voorjaarscursus op woensdagavonden. Check snel of er nog een plaatsje vrij is. Via deze link kan je je - zolang het maximaal aantal inschrijvingen niet bereikt is - ook inschrijven voor de cursus.

Interesse in deze cursus eerste hulp.

Rode Kruis Mechelen-Bonheiden helpt helpen

Met een tachtigtal vrijwilligers zetten we ons dag in dag uit met veel enthousiasme in voor de bevolking van (groot) Mechelen en Bonheiden. Misschien ken je ons van onze hulppost op evenementen of van de lessen 'reanimeren met AED'. Maar we doen veel meer dan dat... Ontdek er alles over op deze website!

Wij kijken er alvast naar uit om jou te ontmoeten!

Ontdek wat we doen

Meer weten?

Contacteer onze afdeling en we helpen je graag verder.

+ Stel je vraag

Goed opgeleide vrijwilligers = sleutel tot succes

Binnen Rode Kruis Mechelen-Bonheiden organiseren we regelmatig bijscholingen en opleidingen voor onze vrijwilligers. Want we zijn er van overtuigd dat goed opgeleide vrijwilligers cruciaal zijn om het verschil te kunnen maken in de samenleving. 

Via onderstaande link kan je onze hulpdienstvrijwilligers aan de slag zien tijdens een bijscholing 'gebruik van de SG300-tent'. Want snel en veilig werken, is een must!

 

+ Bijscholing tent
7

vrijwilligers voor afdelingszaken

15

vrijwilligers voor sociale hulpverlening