Kan jij helpen? Doe de test!

Kan jij helpen? Doe de test!

Je kind dat van de fiets valt en een schaafwonde of een breuk oploopt, je partner die getroffen wordt door een hartstilstand, je collega die plots onwel wordt … het kan altijd en overal gebeuren! Weet jij in zo’n situatie hoe je moet reageren? Eerste hulp is echt niet moeilijk maar het komt er wel op aan om snel én juist te reageren. 

Doe alvast de test en kom te weten hoe het met jouw eerstehulpkennis is gesteld. Scoor je goed? Fantastisch, want dan weet jij hoe je met eenvoudige handelingen misschien wel het verschil kan maken tussen leven en dood. Niet tevreden over je resultaat? Geen nood, net daarom organiseren wij overal in Vlaanderen gratis eerstehulpopleidingen. Zo weet jij nadien óók hoe jij anderen kan helpen in noodsituaties. 

Start de test door hier te klikken

www.rodekruis.be/doedetest

De Hulpdienst van Rode Kruis - Eeklo - Sint-Laureins zoekt gemotiveerde vrijwilligers!

Ben je minstens 16 jaar, woonachtig in de regio Eeklo, wil je iets betekenen voor je omgeving, je vrijwillig inzetten voor het goede doel?
Word dan Hulpdienstvrijwilliger!
...Je kan gratis een opleiding EHBO & Helper volgen in onze afdeling, om zo verder te groeien als een echte Hulpdienstvrijwilliger!
Ben je reeds hulpverlener-ambulancier, verpleegkundige of arts? Dan kan ook jij iets voor de maatschappij betekenen met o.a. klini-ziekenvervoer, rampenwerking, grote provinciale diensten zoals Rock Werchter, Gentse Feesten, enz.
Er is ook een mogelijkheid om intern door te groeien!

Interesse? Stuur een e-mail naar: hulpdienst@eeklo.rodekruis.be en onze Hulpdienst-verantwoordelijke helpt je dan graag verder!
VERGEET NIET: het is en blijft vrijwilligerswerk. Je bepaald dus zelf de mate van je inzet! Niets is een verplichting!
Een leuk, gemotiveerd en gevarieerd team vangt je op!

Lees meer

Snelle hulptips bij een noodsituatie.

Hoe help je iemand die zich plots in een noodsituatie bevindt? We geven je hulptips voor enkele veel voorkomende noodsituaties.

Bekijk de hulptips

  • “Menslievendheid is onze drijfveer.”

    Mieke Poffyn Voorzitter

150

Interventies in 2015

4005

Stickers verkocht in 2016

617

Donoren in 2015